vineri , 22 iunie 2018
Acasă / Administratie / ISU Prahova va primi ajutor de la ISU Călăraşi pentru codul portocaliu din această după amiază. Vezi ce alte măsuri au luat autorităţile!

ISU Prahova va primi ajutor de la ISU Călăraşi pentru codul portocaliu din această după amiază. Vezi ce alte măsuri au luat autorităţile!

Pentru a nu mai avea probleme ca cele întâmpinate duminică de administraţia timişoreană, autorităţile s-au pus în alertă în ceea ce priveşte codul portocaliu prevăzut pentru ora 16.00. IGSU a dispus mai multe măsuri  pentru intervenția în sprijinul populației care poate fi afectată de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase. La ISU Prahova, de la ora 16 se va trece la creşterea capacităţii operaţionale de interventie de nivel 3 – cod portocaliu şi 220 de pompieri pe tură cu 73 de mijloace tehnice vor putea interveni în caz de nevoie.

Totodată, se activeaza centrul judetean de coonducere si coordonare a interventie si grupa operativa la sediul ISU Prahova, ceea ce înseamnă că pe perioada codului câte un reprezentat al instituţiilor abilitate să intervină în cazuri de acest gen va rămâne la sediul ISU.

La ora 14 Primăria Ploieşti va avea comandamentul de urgenţă, iar la 15, Prefectura va face acelaşi lucru. Atunci se va stabili dacă elevii care învaţă după ora 16 vor fi trimişi acasă mai devreme. 

Începând de astăzi, de la ora 16.00, până mâine la ora 10.00, județele Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Bacău se vor afla sub incidența avertizării de Cod Portocaliu, caracterizat de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată și înregistrarea de cantități importante de apă pe arii extinse, cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp.

Pentru asigurarea acțiunilor preventive la nivelul comunităților, au fost înștiințate asupra atenționării toate comitetele locale pentru situații de urgență ale localităților aflate sub incidența codurilor de vreme rea.

Totodată, la nivelul unităților subordonate IGSU din județele vizate, peste 4.000 de pompieri cu 1.000 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populației și autorităților publice locale.

Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns în județele aflate sub avertizare de Cod Portocaliu, din ordinul inspectorului general al IGSU, vor fi dislocate detașamente operative formate din câte 10 pompieri care vor încadra tehnică destinată intervenției la inundații, după cum urmează:

De la ISU Vaslui → La ISU Bacău (un camion, două motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă – de mare capacitate și un microbuz pentru transportul personalului la intervenții)

De la ISU Tulcea → La ISU Buzău (un camion, două motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă – de mare capacitate și un microbuz pentru transportul personalului la intervenții)

De la ISU Galați → La ISU Vrancea (un camion, două motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă – de mare capacitate și un microbuz pentru transportul personalului la intervenții)

De la ISU București-Ilfov → La ISU Dâmbovița (un camion, două motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă – de mare capacitate și un microbuz pentru transportul personalului la intervenții)

De la ISU Călărași → La ISU Prahova (un camion, două motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă – de mare capacitate și un microbuz pentru transportul personalului la intervenții şi 10 pompieri)

Situația la nivel național va fi atent monitorizată de către Centrul Operațional Național din cadrul IGSU.

RECOMANDĂRI
Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.n

Verifică şi

Program cu publicul modificat la Serviciul Pașapoarte Prahova

Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Prahova înregistrează în fiecare vară o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *