vineri , 27 aprilie 2018
Acasă / Administratie / Vremea rea va cuprinde toată ţara. Vezi ce trebuie să faci dacă te prinde o furtună la volan!

Vremea rea va cuprinde toată ţara. Vezi ce trebuie să faci dacă te prinde o furtună la volan!

ANMH anunţă că în seara zilei de marți (19 septembrie) și în noaptea de marți spre miercuri (19/20 septembrie) vor fi perioade în care vremea va fi instabilă. În aceste condiţii IPJ Prahova face recomandări conducătorilor auto prinşi în trafic de o posibilă furtună. 
Vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. Începând de miercuri după-amiază (20 septembrie), fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a țării. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp și izolat 40 l/mp În majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului,ce vor lua și aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăși 50…60 km/h.

Pentru a fi în siguranţă, în situaţia în care vă aflaţi la volanul maşinii, respectaţi următoarele reguli, dacă observaţi că furtuna vă pune în dificultate pe şosea.

Atunci când circulaţi în condiţii de vânt puternic, aveţi în vedere că rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.

Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului.

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Înainte de a porni la drum, interesaţi-vă cu privire la condiţiile meteo-rutiere

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale. (asta doar dacă vântul nu este atât de puternic încât să nu puteţi părăsi maşina, caz în care semnele respective ar fi luate imediat pe furtună)

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Verifică şi

Inca un proiect de hotarare de guvern pentru pagubele facute de alunecari de teren

În această dimineață a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova în vederea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *