sâmbătă , 10 aprilie 2021
Acasă / Administratie / Video-55 de clădiri din Prahova în care se învaţă nu sunt autorizate pentru securitatea la incendiu. Patru sunt în Ploieşti!

Video-55 de clădiri din Prahova în care se învaţă nu sunt autorizate pentru securitatea la incendiu. Patru sunt în Ploieşti!

Anul şcolar a început în Prahova cu 9 unităţi de învăţământ neautorizate sanitar şi cu 55 de clădiri ale unor unităţi din judeţ neautorizate de ISU, clădiri pentru care este obligatorie obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Dacă în unele situaţii, cum este vorba de unităţi din comuna Bătrâni, de exemplu, este vorba de lipsa banilor, în altele este vorba despre delăsarea autorităţilor locale care nu au înţeles importanţa acestei autorizări. În această situaţie sunt patru clădiri care aparţin unor unităţi de pe raza Ploieştiului. Este vorba despre Şcoala Sfântul Vasile, Grădiniţa 28, corpul de pe strada Stadionului a Şcolii Sfânta vineri şi anexa de pe strada elena Doamna a Liceului Tehnologic de Transporturi.

ISU Prahova a verificat 647 de unităţi de învăţământ din judeţ şi au descoperit că 44 de localităţi nu au toate unităţile şcolare autorizate pentru securitate la incendiu.

De la începutul anului au fost înregistrate 28 de solicitări de emitere a avizului de securitate la incendiu şi 29 de solicitari de emitere a autorizaţiei de securitate la incendiu pentru construcţii cu destinaţia învăţământ.

Toate aceste unităţi trebuie să intre în legalitate până la 1 ianuarie 2018, în caz contrar, ele vor fi amendate. Dacă directorul şcolii arată demersurile făcute către primărie pentru autorizare, amenda o să fie dată primăriei.

Mai jos aveţi lista unităţilor neautorizate de ISU Prahova:

 

Şeful ISU Prahova, lt.col. Mihai Drăgan a explicat ce trebuie să întrunească aceste unităţi pentru a fi autorizate.

Verifică şi

Prahova: 35 de paturi covid libere. Încă 122 de persoane depistate pozitiv în ultimele 24 de ore

Din cele 366 de teste pentru depistarea noului coronavirus făcute ieri, 121 au fost pozitive, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *