duminică , 24 iunie 2018
Acasă / Social / Ploieştenii cred că trăiesc în cel mai poluat oraş-reşedinţă de judeţ din ţară. Vezi studiul făcut de Storia.ro!

Ploieştenii cred că trăiesc în cel mai poluat oraş-reşedinţă de judeţ din ţară. Vezi studiul făcut de Storia.ro!

Ploieştenii cred că locuiesc în cel mai poluat oraş- reşedinţă de judeţ din România. Asta a reieşit în urma interviurilor dintr-un studiu făcut de Storia.ro., în care cei întrebaţi au spus că  aerul din orașul lor este sub așteptări. Şi asta în ciuda faptului că recent, reprezentanţii Ministerului Mediului au declarat că cele trei rafinării care înconjoară oraşul, nu au înregistrat depăşiri peste media legală a suspensiilor poluante.

Ploieştenii consideră însă că poluarea este mare, dat fiind mirosurile industriale pe care trebuie să le suporte aproape în fiecare zi, şi asta i-a făcut să claseze oraşul la coada unui clasament, în ceea ce priveşte condiţiile de trai din capitalele de judeţ din România. 

Per total, după ce au răspuns la mai multe întrebări, ploieştenii din mai toate cartierele din oraş au situat Ploieştiul pe locul 25 din cele 41 de oraşe din clasament. 

Stăm binişor (locul 15) la costul general al vieţii, dat fiind că energia termică, preţurile alimentelor din piaţă sau chiriile sunt ceva mai mici decât prin alte părţi, la spaţii de recreere şi aşezarea magazinelor şi restaurantelor (locul 18). Facilităţile medicale ar fi de un ruşinos loc 26, curăţenia şi siguranţa pe 25, dar la calitatea aerului suntem pe locul 41, aşa cum au perceput cei intervievaţi.

Studiu s-a făcut, după cum vedeţi, în 51 de zone şi cartiere ale Ploieştiului, iar estimările sunt făcute de grupuri de ploieşteni mai mici sau mai mari. Nimeni din Mitică Apostol, cartierul Ploieştiului de peste Centura de Vest, nu a fost întrebat despre niciunul dintre aceste aspecte. Asta nu mai miră pe nimeni, având în vedere că şi autorităţile au uitat că există şi acest cartier. 

Aici puteţi consulta întregul studiu pe cartiere: http://blog.storia.ro/orase-cartiere/ploiesti/

 

Oradea, Târgu Mureș și Timișoara se află pe primele trei poziții în clasamentul orașelor cu cel mai bun acces la magazine și restaurante, potrivit unei analize realizate de  Studiul analizează percepția cetățenilor asupra accesului la magazine și restaurante din regiunile, orașele și cartierele în care aceștia locuiesc. Bucureștiul se află pe a șaptea poziție în clasamentul orașelor cu cel mai bun acces la magazine și restaurante.

București (inclusiv Ilfov), Banat și Oltenia sunt cele mai avantajoase trei regiuni din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante.

Nufărul din Oradea, Cartierul Central din Pitești și Piața Unirii din București sunt cele mai avantajoase cartiere în ceea ce privește accesul la magazine și restaurante.

Clasamentul celor mai avantajoase zece orașe din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante este completat de Târgu Jiu, Drobeta Turu Severin, Brașov, București, Râmnicu Vâlcea, Cluj-Napoca și Craiova, în ordinea notelor obținute.

Ultimele poziții sunt ocupate de Alexandria, Ilfov și Giurgiu, iar în clasamentul celor mai dezavantajoase zece orașe din punct de vedere al accesului la restaurante și magazine se mai află Brăila, Botoșani, Iași, Vaslui, Zalău, Buzău, Satu Mare.

În ceea ce privește regiunile cu cel mai bun acces la magazine și restaurante, pe prima poziție se află București (inclusiv Ilfov), urmat de Banat și Oltenia. Celelalte poziții sunt ocupate, în ordinea notelor, de Crișana, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Capitala ocupă a șaptea poziție în clasamentul orașelor cu cel mai bun acces la magazine și restaurante, potrivit celor 42.000 de utilizatori care au evaluat capitala și cartierele în care locuiesc.

 

 

Verifică şi

Elevii de la “H. Berthelot” Ploiești au câștigat iar titlul de “Eco-Școală”

Copiii noștri știu ce trebuie să facă pentru ca a lungi viața acestei planete. O …

2 Comentarii

  1. Cart.Ploiesti Vest{Mitica Apostol}

    Cine mai este si STORIA .RO asta daca nu stie cum si de unde incepe orasul PLOIESTI ,sau ptr ei este doar centrul orasului ,ca sa nu se murdareasca pew pantofi de praf sau noroi ?

  2. Referitor la poluarea aerului de catre OMW Brazi PROPUN NU amendarea ,ci sa inchida rafinaria ,sau sa o mute la ei in Austria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *