duminică , 24 iunie 2018
Acasă / Economic / Prejudiciu de 50 de milioane de lei din evaziune fiscală şi spălare de bani. Vezi cum acţionau suspecţii!

Prejudiciu de 50 de milioane de lei din evaziune fiscală şi spălare de bani. Vezi cum acţionau suspecţii!

Polițiștii de combatere a criminalității organizate, cu sprijinul celor de la Direcţia Operaţiuni Speciale şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Ploiești au efectuat 23 de percheziții la sediile unor firme și la locuințele unor persoane, care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 20.000.000 de lei, doar prin nededucerea TVA.

45 de mandate de aducere au fost puse în aplicare și au fost ridicați peste 1.000.000 de lei, în valută și lei.

Se pare că unul dintre suspecţi, după cum afirmă surse apropiate anchetei, este afaceristul Ady Hirsch, manager general al grupului ALKA, care urmează să fie adus la Ploieşti, la audieri.

Astăzi,  polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Ploiești au destructurat 2 grupări infracționale organizate, specializate în infracțiuni de evaziune fiscală, delapidare și spălarea banilor, care ar fi acționat cu precădere în domeniul construcțiilor civile și industriale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – 2016, membrii grupării ar fi folosit în activitatea infracțională mai multe firme inactive, iar pentru a îngreuna tragerea la răspundere penală, ar fi numit ca administratori de drept ai societăților controlate persoane cu situație materială precară și fără pregătire în domeniu, în schimbul unor sume modice de bani.

Prin intermediul agenților economici controlați, cei în cauză ar fi emis numeroase facturi fiscale fictive, pe numele unor firme interesate din țară.

Contravaloarea acestora era ulterior achitată în întregime sau în parte, iar sumele obținute ar fi fost redirecționate către societățile cu comportament inadecvat, retrase în numerar și restituite plătitorilor, după reținerea unui comision anterior negociat.

În fapt, lucrările de construcții sau serviciile de publicitate înscrise în facturile fiscale fictive nu ar fi fost efectuate, sau ar fi fost efectuate în regie proprie ori ,,la negru”, de către beneficiarii facturilor.

Prejudiciul total cauzat prin intermediul circuitului artificial conceput pentru a crea aparența deducerii legale de T.V.A. și diminuarea masei impozabile a fost estimat la 20.238.000 de lei, iar valoarea sumei care ar fi făcut obiectul infracțiunii de spălarea banilor depăsește 29.000.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 480.000 de lei, 120.000 de euro și 2.700 de dolari, asupra cărora se vor institui măsuri asigurătorii, în vederea recuperării prejudiciului.

Au fost puse în executare 45 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

La acțiune au participat și polițiști de combatere a criminalității organizate București, Suceava, Constanța, Harghita, Vrancea, precum și jandarmi.

Verifică şi

Japonezii vor să-și extindă investițiile în România în mai multe domenii-Video

Camera de Comerț și Industrie Prahova a fost gazda unui eveniment foarte important pentru industria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *