joi , 20 iunie 2019
Acasă / Administratie / Studii de fezabilitate pentru alimentarea cu gaze a mai multor localităţi din Prahova. Vezi ce proiecte s-au mai aprobat azi în şedinţa de consiliu judeţean!

Studii de fezabilitate pentru alimentarea cu gaze a mai multor localităţi din Prahova. Vezi ce proiecte s-au mai aprobat azi în şedinţa de consiliu judeţean!

Aleşii judeţeni s-au reunit astăzi într-o şedinţă extraordinară pentru a aproba mai multe modificări în ceea ce priveşte alocarea de bani pentru investiţii de interes public pe raza judeţului Prahova. În general s-au schimbat denumirile proiectelor, dar au fost şi primării care au solicitat ca banii să meargă în alte direcţii.

Astfel s-a aprobat schimbarea denumirii obiectivului „Modernizare drumuri locale -asfaltare uliță la Brînzici” în “Modernizare drumuri locale – asfaltare în comuna Ariceștii Zeletin” – comuna Ariceștii Zeletin; redistribuirea sumei de 100.000 lei de la obiectivul „Construire garaj și anexă, amenajare parcare interioară, împrejmuire laterală sediu primarie” pentru finanțarea obiectivului „Asfaltare drum satul Satu de Sus” – comuna Cocorăștii Colț; redistribuirea sumei de 223.000 lei de la obiectivul „Asfaltare străzi în satele Dumbrava, Zănoaga, Ciupelnița și Cornu de Sus – faza PT+CS+DE” pentru finanțarea obiectivelor:
– “Asfaltare străzi în satele Dumbrava, Zănoaga, Ciupelnița și Cornu
de Sus” suma de 53.000 lei – comuna Dumbrava;
-“Teren minifotbal cu suprafață din gazon sintetic” – suma de 170.000
lei – comuna Dumbrava; redistribuirea sumei de 200.000 lei de la obiectivul „Captare izvor în
vederea asigurării cu apă potabilă a comunei” pentru finanțarea obiectivelor: -„Captare izvor în vederea asigurării cu apă potabilă a comunei” –suma de 100.000 lei – comuna Jugureni;
-„Studiu de fezabilitate, proiect tehnic și DATC – asfaltare drumuri locale” – suma de 100.000 lei – comuna Jugureni; redistribuirea sumei de 50.000 lei de la obiectivul „Amenajare parcare
dispensar, școală și gradiniță” pentru finanțarea obiectivului „Reparații drum comunal Provița de Sus – zona Anini” – comuna Provița de Sus;  redistribuirea sumei de 100.000 lei de la obiectivul „Reabilitare uliță Foidaș” pentru finanțarea obiectivului „Reabilitare drum local zona Nichifor”
– comuna Telega.

În plus, s-a votat alocarea unor sume de bani pentru studii de fezabilitate pe baza cărora se vor face alimentări cu gaze în localităţile Aluniş, Bertea, Cosminele, Slănic, Cocorăştii Misli, Dumbrăveşti, Ştefeşti, Vărbilău şi Vâlcăneşti. Pentru realizarea Studiului de Fezabilitate era necesară încheierea unui Contract de Asociere prin care Județul Prahova va aloca din bugetul anului 2017 suma de 200.000 lei, iar localitățile menționate mai sus vor contribui procentual in funcție de numărul de gospodării din fiecare localitate.

Totodată, consilierii prahoveni au votat şi micşorarea tarifului pentru sortarea deşeurilor reciclabile la staţia Boldeşti Scăeni de la 18,13 lei la 15,80 lei cu TVA, aşa cum reiese din eliminarea taxei de mediu. Noul tarif va intra în funcţiune de la 1 octombrie 2017.

Verifică şi

Jandarmii au mers iar la Lapoș și Sângeru cu materiale de construcție și alte ajutoare

Prahovenii care au avut necazuri din cauza inundațiilor de acum două săptămâni primesc în continuare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *