sâmbătă , 26 mai 2018
Acasă / Turism / Firme româneşti producătoare de jocuri video au fost prezente la Târgul Interanţional Gamescom 2017

Firme româneşti producătoare de jocuri video au fost prezente la Târgul Interanţional Gamescom 2017

Săptămâna trecută, între 21 şi 26 august, mai mulţi producători de jocuri video români au participat la Târgul Internaţional Gamescom 2017 care s-a ţinut la Koln, în Germania. 

Participarea noastră la acest târg are la bază un demers al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în colaborare cu Asociația dezvoltatorilor de jocuri video din Romania – RGDA în programul de încurajare a exportului. 

Firmele participante au avut ocazia să-și promoveze jocurile pe o piață concurențială globală, în care calitatea și marketingul joacă un rol deosebit de important.

Nouă dezvoltatori români de jocuri video – Killhouse Games, Holotech Studios SRL, Rikodu SRL, Carbon Incubator SRL, Angry Mob Games SRL, White Pond Games SRL- și-au expus produsele în cadrul pavilionului național al României din Zona Entertainment (116.25 m.p.) pentru sutele de mii de jucători din toată lumea. În același timp, Critique Gamnig SRL-d, Amber Studio SRL și AlienPixel Studios SRL și-au expus jocurile și serviciile partenerilor și clienților internaționali în cadrul pavilionului României din Zona Business (40m.p.).

Aceasta este prima prezență a României cu un pavilion național în cadrul celui mai mare târg de profil din lume și are ca scop promovarea firmelor din domeniu, a industriei dezvoltatorilor de jocuri locali, în general, dar și consolidarea relațiilor cu partenerii de afaceri internaționali.

Pavilionul României a fost vizitat de Mihai Botorog, consulul general al României la Bonn, care a discutat cu participanții la târg despre oportunitățile și riscurile industriei, exprimându-se sprijinul pentru organizarea de acțiuni de promovare a afacerilor pe piața landurilor aflate în zona de competență a Consulatului (Renania de Nord-Westfalia, Hessa, Renania-Palatinat și Saarland).

La târgul internațional Gamescom 2017 participă peste 800 de companii din peste 50 de țări, printre care Germania, Polonia, Elveția, Franța, Italia, SUA, Spania, Singapore, China, Belarus, Austria, etc.

Verifică şi

30 aprilie, zi liberă. Unde mai găseşti cazare pe Valea Prahovei!

Guvernul a aprobat astăzi ca ziua de 30 aprilie să fie liberă. Astfel, 1 milion …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *