luni , 17 februarie 2020
Acasă / Afaceri / Afaceri din inimă. “Mame meseriaşe” sau cum mi-am descoperit talentul după ce am născut

Afaceri din inimă. “Mame meseriaşe” sau cum mi-am descoperit talentul după ce am născut

În ultimii ani există o tendinţă a tinerelor mame care rămân în concediu de creştere a copilului să-şi descopere talente nebănuite, de obicei în lucrul de mână. Mămicile croşetează, înşiră mărgele, cos, croiesc sau ţes şi treptat-treptat, după ce se încurajează între ele, dezvoltă mici afaceri care le permit şi să aibă grijă de copii, dar şi să facă ceea ce le place.

Citeste si: https://prahovaeconomica.eu/2017/06/16/cum-putem-face-afaceri-bune-din-talentele-pe-care-le-avem-povestea-de-succes-a-alinei-bota-si-a-conceptului-mamprenoare/

O exemplificare a acestui trend se desfăşoară acum la Ploieşti Shopping City, unde azi şi mâine, oricine poate vedea cum se fac lucruri deosebite chiar dacă ai un copil de gât. Este vorba despre „Muzeul Viu-Mame Meseriaşe”, un proiect inedit de ateliere creative sustinute de mamele din comunitatea „Work At Home Moms”.

Veţi vedea practic atelierele a patru femei, toate mămici dedicate lucrului de mână, făcute în aşa fel încât să vă imaginaţi o zi din viaţa lor, să fiţi cu ele „acasă” în timp ce croşetează sau împâzlesc lână cu copiii în braţe, pentru că micuţii nu ţin cont, şi nici nu trebuie, că mami are treabă şi drăgălitul trebuie amânat.

Ramona Dumitrescu (Vise Brodate), Crina Manolescu (Oaia Primordiala), Amalia Ionescu (patchwork) si Dana Marcu (Artizanat), expozantele de la mall, sunt patru mămici in Ploieşti cu vârste cuprinse între 29 şi 50 de ani care au înţeles că micuţii se dezvoltă mai bine lângă mame pasionate de lucruri frumoase.

„Evenimentul -Mame meseriaşe- este despre pasiunile noastre şi despre nevoia femeilor de a sta lângă puii lor când sunt mici. Eu am terminat arhitectura, dar a trebuit să o las puţin, în această perioadă în care am decis că vreau să am grijă de fetiţa mea. Sunt poate cei mai importanţi ani din viaţa unui copil şi am vrut să-i fiu alături. Făceam diverse obiecte cu lână împâzlită, când acestea au fost remarcate şi am făcut aici la mall, o expoziţie care a avut succes-planete din lână împâzlită. M-a încurajat asta şi acum trăiesc din această pasiune-din vânzarea obiectelor făcute de mine, dar mai ales din organizarea unor ateliere pentru copii cu lână împâzlită. Fetiţa mea are 3 ani şi trei luni, am terminat concediul, dar nu m-am întors la serviciu. Pe viitor intenţionez să mă dedic şi arhitecturii, dar mai poate aştepta acum”, povesteşte Crina Manolescu.

Amalia lucra în bancă când a  decis să se dedice artei de a îmbina peticele (patchwork), Ramona era contabilă şi acum croşetează şi face bijuterii, iar Dana era profesor şi acum coase şi brodează. Toate îşi permit să trăiască decent din munca şi pasiunea lor şi nu se mai gândesc să se întoarcă la vechile locuri de muncă.

Toate fac parte din comunitatea Work At Home Moms Romania, un ONG care activează în 16 oraşe din ţară, dar şi online, pentru susţinerea mamelor care lucrează de acasă. De cinci ani, WAHM derulează activităţi de mentorat antreprenorial pentru mame, târguri, şezători, întâlniri şi multe alte eveniment foarte utile mămicilor.

Expoziţia din acest weekend poate fi vizitată între orele 11 şi 15. Nu este cu vânzare, dar după eveniment le puteţi contacta pe creatoare dacă v-a plăcut ceva.

 

 

Verifică şi

Protest modificat la Tribunalul Prahova! Află ce măsură au luat magistrații!

Tribunalul Prahova anunță printr-un comunicat de presă că a modificat forma protestului început la finalul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *