vineri , 10 iulie 2020
Acasă / Administratie / Video-Îngrijorare la nivel naţional pentru sănătatea locuitorilor din Brazi. Rafinăria Petrobrazi a depăşit maxima admisă la benzen pe primele luni ale anului

Video-Îngrijorare la nivel naţional pentru sănătatea locuitorilor din Brazi. Rafinăria Petrobrazi a depăşit maxima admisă la benzen pe primele luni ale anului

Cel puţin  până în acest moment al anului , Petrobrazi a depăşit cantitatea maximă admisă de poluanţi în aer, în perioada ianuarie-iulie 2017 înregistrându-se depăşiri la benzen de 6,78 micrograme pe mc, faţă de 5 micrograme cât este media admisă. Cu toate acestea, legislaţia europeană nu incriminează compania decât dacă la finalul anului media celor 12 luni depăşeşte 5 micrograme pe mc de benzen.

Prezentă astăzi la Ploieşti, unde ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu s-a întâlnit cu toţi factorii de decizie la nivel judeţean, Dorina Mocanu, şeful Direcţiei de evaluare a Impactului asupra Mediului a precizat că în anul 2016 nu au existat în Ploieşti depăşiri ale indicatorilor privind poluarea care să pună în pericol sănătatea populaţiei.

 

Totodată, însă, aceasta a precizat că pentru benzen, care reprezintă principala problemă în Ploieşti mai trebuie încă un analizor cu care să fie dotată APM Prahova, pentru o mai bună analiză. Nici Dorina Mocanu, nici  reprezentantul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu au precizat nici măcar o dată numele rafinăriei Petrobrazi, chiar dacă întrebată fiind despre impactul benzenului asupra sănătăţii, dr. Andra Neamţu de la INSP a declarat că este o substanţă cancerigenă.

Mai jos aveţi date furnizate de staţiile APM Prahova în ceea ce priveşte depăşirile, dar şi sancţiunile pe care le-au dat autorităţile pentru aceste depăşiri.

 

„Doar anul acesta au fost 46 de avertizări de depăşirea a poulării cu benzenîn special la staţia PH4 care aparţine de localitatea Brazi. În iunie ne-am întâlnit cu DSP Prahova şi am hotărât să demarăm un studiu specific pe poluarea cu benzen în localitatea Brazi. Nu mirosul ne sperie cel mai rău, deşi de asta se plâng cetăţenii, ci faptul că benzenul este un produs cancerigen. Vom lua de la medicii de familie indicatorii de sănătate ai populaţiei mai ales pe zona Brazi, dar vom face şi chestionare de percepţie la nivelul populaţiei”, a declarat dr. Andra Neamţu de la INSP.

Verifică şi

Măsură anticovid: Program cu publicul suspendat la Judecătoria Ploieşti!

“În perioada 6 – 17 iulie 2020, programul de lucru cu publicul la compartimentele Registratură, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *