luni , 25 mai 2020
Acasă / Social / Weekend cu dulceaţă, clătite şi istorie la Brebu în Prahova

Weekend cu dulceaţă, clătite şi istorie la Brebu în Prahova

Timp de două zile, sâmbătă 26 şi duminică 27 august, puteţi face provizii pentru iarna aceasta cu cele mai bune şi inedite dulceţuri. În parcul din faţa Primăriei Brebu, din Prahova se desfăşoară Festivalul Dulceţei, eveniment aşteptat atât de prahovenii pasionaţi de delictese dulci, cât şi de producătorii de dulceaţă din zonă. 

Dulceaţă obişnuită din mere, pere, struguri cu nucă, nuci verzi, afine, zmeură, coacăze, cireşe negre, portocale, trandafiri, muguri de pin, etc, dar şi feluri inedite-ca dulceaţa de ardei iute, de ceapă roşie-pentru fripturi sau brânzeturi, dulceaţă de tomate, dulceaţă de pepene galben, de rubarbă, ananas, ţelină, napi sau castravete verde sunt doar câteva dintre deliciile pe care le veţi găsi la târg.

Gospodinele care fac aceste reţete după sfaturile bătrânilor satului susţin că totul este făcut în casă, din fructe adunate din gospodărie sau din pădure. Un borcan mic de dulceaţă costă între 10 şi 15 lei în funcţie de fruct, dar la festival puteţi găsi şi miere, faguri de miere, polen şi alte produse apicole.

Şi cum dulceaţa este folosită de mulţi dintre noi la clătite şi aici veţi găsi clătite, prăjituri cu fructe sau gogoşi.

Şi dacă tot aţi venit la Brebu, vizitaţi şi Curtea Domnească de alături, un muzeu foarte interesant, biserica de lângă, dar şi lacul spre care vă duce o poartă din  zidul complexului muzeal . Veţi avea parte cu siguranţă de o zi frumoasă de sfârşit de vară!

 

Verifică şi

Până pe 30 iunie, nu avem nevoie de card de sănătate pentru serviciile medicale şi farmaceutice

Executivul a aprobat o Ordonanță de Urgență care prevede reglementări privind acordarea și decontarea serviciilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *