duminică , 16 iunie 2019
Acasă / Administratie / Cum se eliberează un duplicat după actele de stare civilă

Cum se eliberează un duplicat după actele de stare civilă

Primăria Municipiului Ploiești prin Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP) Ploiești informează cetățenii cu privire la procedura de eliberare a duplicatelor.

Astfel, pentru eliberarea duplicatelor, în cazul actelor de stare civilă pierdute, distruse sau furate, cât și pentru preschimbarea celor vechi în certificate de uz internațional sunt necesare următoarele acte:

  • Actul de identitate original (în lipsa acestuia – Cartea de identitate provizorie eliberată de Serviciul de Evidența Persoanelor);
  • Cerere – formular tip.

Aici aveti formularul:http://www.ploiesti.ro/comunicate/2017/Formular%20duplicate.pdf

De menționat este faptul că duplicatele după certificatele de naștere se eliberează numai titularilor. Duplicatele după certificatele de naștere ale minorilor sub 14 ani sau a celor peste 14 ani, care nu au avut niciodată act de identitate se eliberează unuia dintre părinți. De asemenea, duplicatele după certificatele de căsătorie se eliberează unuia dintre soți. Totodată, duplicatele după certificatele de deces se eliberează persoanelor îndreptățite.

Verifică şi

Vezi programul Serviciului de Evidenţa Populaţiei Ploieşti în perioada Rusaliilor!

Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Ploieşti, informează cetățenii că, în perioada sărbătorilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *