marți , 25 iunie 2019
Acasă / Economic / Video-La Ploieşti s-ar putea face rachete cu rază scurtă de acţiune. Vezi ce a mai spus azi ministrul economiei!

Video-La Ploieşti s-ar putea face rachete cu rază scurtă de acţiune. Vezi ce a mai spus azi ministrul economiei!

Ministrul economiei face zilele acestea mai multe vizite de lucru în teritoriu pentru a vedea potenţialul de care dispune ţara noastră în ceea ce priveşte producţia de armament. Astăzi, Mihai Fifor a fost la Ploieşti unde a vizitat Electromecanica, fabrica unde acum se fac rachete antigrindină, dar unde sunt discuţii să se facă rachete cu rază scurtă de acţiune cu care să fie dotată Armata română în primul rând. În alte două fabrici s-ar putea produce transportoare blindate.

Potrivit programului de guvernare PSD, 2% din PIB ar trebui să meargă spre înzestrarea Armatei Române. de aceea existe discuţii cu parteneri străini care vor să investească în retehnologizarea unor fabrici vechi cunoscute ca producătoare de armament.

Mihai Fifor, ministrul economiei: “Suntem intr-un dialog, zic eu destul de extins cu parteneri străini care ar dori să investeasca la Electromecanica Ploieşti. Sunt producători de rachete nu de rachete antigrindină, ci din cele cu rază scurtă de acţiune, care vor să investească în retehnologizarea fabricii. Banii sunt destinati industriei de apărare romanesti, se vor face si achizitii ţi din strainatate, dar pe noi ne intereseaza ca acesti bani sa produca in Romania-produse româneşti omologate de NATO”.

Ministrul nu a putut dezvălui numele producătorului de armament interesat, ci a precizat doar că este vorba despre rachete cu rază scurtă de acţiune, nu rachete antigrindină. Acesta nu este singurul proiect care priveşte înzestrarea armatei romane.

România ar putea deveni în viitorul apropiat exportator de transportoare blindate, dacă totul merge bine. “Pe 23 august vom semna un memorandum cu General Dynamics pentru un transportor blindat 8×8 care se va face la Uzina Mecanică Bucureşti şi suntem în discuţii cu Rheinmetall care vor să facă acelaşi lucru la Moreni”, a mai spus ministrul.

Verifică şi

Mâine, în Prahova, se va lansa programul Rabla pentru electrocasnice

Joi, 23 mai 2019, ora 11:00, vicepremierul Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, va deschide oficial sesiunea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *