duminică , 9 august 2020
Acasă / Economic / Vara programelor pentru dezvoltarea IMM-urilor. Vezi când încep înscrierile!

Vara programelor pentru dezvoltarea IMM-urilor. Vezi când încep înscrierile!

Ieri au început înscrierile în „Programul de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață”. În primele ore de deschidere a aplicaţiei erau deja 381 de utilizatori şi 45 de dosare transmise. Pentru înscriere sunt disponibile 10 zile lucrătoare, începând de ieri. 

Bugetul alocat pentru 2017 este de 49,95 milioane de lei, urmând a fi acordate finanțări de până la 250.000 lei, cu 10% contribuție proprie, restul reprezentând contribuţia Guvernului României.

“Beneficiarii acestui program sunt întreprinderile mici și mijlocii cu o vechime de minimum 1 an, care desfășoară activități de comercializare a produselor și serviciilor de piață. Deci noi îi vom ajuta la extinderea activităţii şi ţinem cont de experienţa firmei, dacă are profit sau nu şi de activitate. Sunt anumite condiţii care vor putea duce la selecţia companiilor care într-adevăr au şi expertiză şi şansă mare de reuşită, au şi experienţă în domeniu şi îi putem ajuta”, a declarat Ilan Laufer (foto).

Ministerul estimează că 200 de întreprinderi vor beneficia de acest program care vor crea minim 400 de noi locuri de muncă. Alte 300 de locuri de muncă ar putea fi create pentru persoane defavorizate sau absolvenţi.

Totodată, se preconizează că se vor menţine şi 600 de locuri de muncă existente la 31 decembrie 2016.

Pe 21 august va fi lansat un alt program-Programul de Microindustrializare pentru care există un buget de 75 de milioane de lei pentru anul acesta cu un grant maxim pe care îl pot primi companiile de 450.000 de lei. Firma va veni cu o contribuţie proprie de minim 10%, restul fiind garantat de guvern, fondurile acestea fiind nerambursabile. 

“Beneficiarii sunt IMM-uri cu minim 1 an vechime, iar noi estimăm minim 165 de beneficiari anul acesta cu cel puţin 330 de noi locuri de muncă create plus menţinerea a 600 de locuri de muncă existente. Înscrierile se fac tot în 10 zile. nu va fi sistemul de primul venit primul servit, ci cu ajutorul unei grile de evaluare care ne va duce la o performanţă cât mai mare pentru sumele pe care statul urmează să le investească în acest sens”, a explicat Laufer.

Verifică şi

Cererile unice de plată pentru campania agricolă 2020 se depun până pe 15 iunie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova (APIA Prahova) reamintește tuturor beneficiarilor că data …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *