sâmbătă , 26 mai 2018
Acasă / Afaceri / Ioana Pohoaţă îţi face sprâncene perfecte! Micropigmentarea poate fi o afacere bănoasă dacă ai talent şi curaj.

Ioana Pohoaţă îţi face sprâncene perfecte! Micropigmentarea poate fi o afacere bănoasă dacă ai talent şi curaj.

Toate femeile ştiu că sprâncenele frumoase, bine definite şi arcuite corespunzător fac diferenţa între un chip frumos, expresiv, şi unul oarecare. De altfel, expresivitatea ochilor porneşte de la sprâncene. Dacă acestea sunt foarte stufoase, de exemplu, pot umbri nişte ochi superbi, iar dacă sunt rare şi nedefinite pot face ca ochii frumoşi să treacă neobservaţi. În orice caz, nu se mai poartă sprâncenele subţiri, ca trasate cu creionul, ci mai degrabă cele mai groase, naturale.

Ioana Pohoaţă, o ploieşteancă de 25 de ani, a înţeles asta şi pentru că din ce în ce mai multe prietene voiau sprâncene perfecte cu efort minim, şi pentru că în oraş erau puţine specialiste în acest procedeu, i-a venit ideea perfectă a unei afaceri.

„Eu am încercat micropigmentarea sprâncenelor când eram prin liceu şi am descoperit că nu oricine poate face aşa ceva. Aşa că am făcut cursuri care să-mi permită să pot realiza acest gen de tatuaj în siguranţă. Este vorba de faţă şi de sănătate şi de igienă strictă, nu te poţi juca cu aşa ceva. Eu nu m-aş fi dus decât la un profesionist, iar prietenele şi cunoştinţele mele la fel.

Prin urmare am făcut primul pas în afacerea mea şi am investit în mine-am mers la cursurile acestea de formare. Acest procedeu este foarte comod, în primul rând. Investeşti o dată, după care doar retuşezi din când în când. Dar scapi de grija zilnică de a le machia. Eu am fost foarte încântată pentru că puteam pleca nemachiată oricând. Sprâncenele sunt, practic, rama feţei, şi dacă sunt frumoase chiar nu mai ai nevoie de machiaj. Un pic de ruj sau de gloss şi gata, ieşi din casă sigură pe tine”, povesteşte Ioana.

La bază, tânăra, care este căsătorită şi e mama unei fetiţe de aproape 3 ani, este tehnician dentar. „Eu am terminat tehnică dentară, dar şi liceul de artă, pictură. Cred că de aici mi se trage pasiunea pentru estetică. Întotdeauna am fost atrasă de acest domeniu al înfrumseţării, dar a durat puţin până m-am hotărât. De altfel şi tehnica dentară tot estetică este-cea a dinţilor frumoşi! M-am căsătorit din timpul facultăţii, am rămas însărcinată şi după ce am dat licenţa, am născut-o pe fiica mea. Am stat aproape doi ani acasă, cu ea, şi pe urmă am zis că ar trebui să fac practică la un laborator de tehnică dentară. Nu m-a ţinut prea mult. După două luni, chiar dacă îmi plăcea ce făceam acolo, mi-am dat seama că îmi place şi mai mult să o iau pe drumul meu şi să fac ceva cu pasiunea pentru înfrumuseţare de chipuri. Ca să-mi urmez visul m-a ajutat mult soţul meu care a crezut în mine şi în talentul meu, dar mai ales a crezut că o să reuşesc şi că o să fie bine. Şi a fost! Şi pentru asta îi mulţumesc!”, povesteşte Ioana emoţionată.

Mai exact, pentru a se desăvârşi în această artă, Ioana a cheltuit 10.000 de lei pe cursuri de calificare recunoscute de Ministerul Muncii, cel al Sănătăţii, dar şi de Autoritatea Naţională pentru calificări. Din 2016, meseria de dermopigmentist apare în nomenclator, iar diploma pe care Ioana a obţinut-o în urma unui examen, este recunoscută în toată lumea.

„Micropigmentarea este o artă, e ceva ce nu poate practica oricine, cum nici tatuaje nu poate face oricine. În afară de talent, mai ai nevoi şi de curaj, cred eu. E nevoie de multă precizie, o imprefecţiune cât de mică strică tot. De când am început să fac asta, mă bucur zilnic când clientele pleacă de la mine fericite. Poate pare ceva superficial, dar nu este. Ştii sentimentul acela când te simţi frumoasă şi apreciată şi nimic nu mai pare greu pentru că îţi recapeţi încrederea în tine? Cam asta văd eu pe chipul lor şi mă bucură! Ca în orice meserie, nu am de gând să mă opresc aici, pentru că totul este într-o continuă schimbare, apar mereu tehnici noi şi eu vreau să fiu la curent cu tot.

Chiar îmi doresc să mă dezvolt, şi acum, după un an, pot spune că sunt pe profit. Am deschis şi un cabinet, Browhouse, nu-i pot spune salon, că nu e ceva mare. Nici nu am nevoie de mult spaţiu pentru aşa ceva. Dar e cochet, astfel încât fetele să se simtă răsfăţate când vin la mine. Practic, este o cameră în salonul de epilare definitivă  Eva de pe strada Văleni, nr. 24 din Ploieşti. Am mai băgat nişte bani şi aici, pentru a face locul cât mai frumos, adică 10.000 de lei în amenajare, aparatul cu care fac procedeul a costat 4.000 de lei plus pigmenţii şi alte ustensile. Nu este o afacere în care să începi cu investiţie foarte mare, te poţi descurca şi cu mai puţin, dar e necesar talentul şi această acreditare în urma cursului”,explică Ioana.

citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2017/05/16/ei-au-declarat-razboi-parului-nedorit-de-pe-corp-povestea-afacerii-eva-salon-pentru-epilare-definitiva-deschisa-in-7-orase-din-romania/

Micropigmentarea sprâncenelor se face cu pigmenţi antialergeni, iar dacă urmaţi întocmai instrucţiunile de după, vă veţi bucura de un rezultat surprinzător. Până pică coaja, adică între 5 şi 10 zile sprâncenele nu trebuie udate, coaja nu trebuie atinsă sau îndepărtată, ci doar dată cu o cremă specială de două ori pe zi. Se evita total piscina şi solarul. Există trei tehnici de micropigmentare: efectul pudrat, microblading şi tehnica hibrid.

Clientele Ioanei vin în urma recomandărilor celor mulţumite. Micropigmentarea are efect între 1 şi 3 ani, dar în general la 1 un an se face o şedinţă de întreţinere. „Şedinţa iniţială costă 600 de lei, iar retuşul care se face după aproximativ cinci săptămâni 100 de lei, dar doar pentru clientele care au făcut prima şedinţă la mine. De altfel pentru clientele fidele am tot felul de reduceri pentru întreţinere şi promoţii. Reducere cu 100 de lei pentru cele care se programează în preajma zilelor lor de naştere.

Recent am extins serviciile şi pe laminarea genelor, un tratament natural care ajută la curbarea, alungirea şi colorarea uşoară a genelor. Acest tratament costă 120 de lei, iar genele se întreţin lunar, şedinţa următoare costând 100 de lei. Cochetez şi cu machiajul, în viitorul apropiat chiar aş vrea să fac şi asta”, spune Ioana.

Verifică şi

România privită prin ochii unui investitor străin: Am venit aici cu mintea deschisă, însă mulţi m-au întrebat ce căutam cu adevărat. Acum, după 10 ani, ştiu că am luat decizia corectă!

Este CEO în cadrul unui grup multinațional privat de firme, face naveta între Belgia și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *