luni , 21 octombrie 2019
Acasă / Social / Pompierii de la ISU Prahova au dovedit încă o dată dragoste de semeni! Au mers să doneze sânge pentru toţi cei în nevoie

Pompierii de la ISU Prahova au dovedit încă o dată dragoste de semeni! Au mers să doneze sânge pentru toţi cei în nevoie

Vine vacanţa de Sfânta Maria şi românii vor dori să o petreacă şi în staţiunile de pe Valea Prahovei. DN1 însă este periculos şi aproape zilnic au loc accidente, iar pentru salvatori nu există pauză. Ei ştiu că distracţia se poate termina şi rău aşa că sunt pregătiţi să intervină. Şi cum pe perioada verii proviziile de sânge sunt mici, pompierii s-au grăbit să doneze.

90 de angajaţi de la ISU Prahova au venit dis de dimineaţă la Centrul de Transfuzii Sangvine din Ploieşti pentru a salva vieţi. Poate mai mult decât oricine, salvatorii ştiu valoarea acestui gest pentru că se lovesc aproape zilnic de situaţii în care oamenii au nevoie de lichidul vital. Cei mai mulţi dintre ei donează de ani de zile.

“Sunt donator de 10 ani şi cam de două trei ori pe an vin să ajut. Faţă de ce facem zilnic la serviciu acesta este cel mai uşor gest de a ajuta pe cineva. Este important să donăm sânge aşa că îi chem pe toţi cei care sunt sănătoşi şi se simt în stare să doneze, să vină să o facă”, spune plutonierul major Marian Matei.

“Nu e prima dată când participăm la o astfel de campanie. De altfel, aşa cum v-au spus şi ei, angajaţii vin mereu să doneze. Este un alt mod de a ne arăta iubirea faţă de semeni”, spune şi inspectorul şef al ISU Prahova, lt.col. Mihai Drăgan.

Nevoia de sânge este foarte mare la nivel naţional, iar de la Ploieşti zilnic pleacă sute de pungi cu sânge înspre mai multe spitale din ţară. Aşa că şi în această perioadă grosul vine de la instituţii în special de la cele militarizate.

“La fiecare 3 minute cineva foloseste o pungă de sânge, deci nevoia este mare mereu. Acum e vara şi donatorii sunt mai puţini pentru că este perioada concediilor, iar cei de la ţară care ne ajută mereu sunt la muncile câmpului. Mai ales stocurile de rh negativ sunt scăzute, în acest context dacă o persoană cu A negativ are nevoie de o cantitate mai mare de sânge nu o putem asigura, dar e nevoie pe toate grupele.

Pentru a face tuturor cererilor şi pentru că toţi oamenii sunt egali şi au dreptul la sănătate am făcut apel la cei care ne-au ajutat mereu. Ieri am avut de la poliţia locală, toată săptămâna de la jandarmerie. Pompierii au venit să ne ajute pentru că urmează să vină zilele libere şi facem un stoc suplimentar pentru petrecerea care nu e întotdeauna petrecere pentru că ştiţi câte accidente se întâmplă pe DN1. Eu le mulţumesc tuturor pentru gestul lor care încă o dată salvează vieţi!”, a declarat dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzii Sangvine din Ploieşti.

Donatorul de sânge are dreptul sa primească, la cerere, pentru fiecare donare efectivă 7 tichete de masa pentru produse alimentare, o zi libera de la locul de munca, în ziua donarii dar şi decontarea cheltuielilor de transport în comun din ziua donării.

Verifică şi

Pianistul spaniol Josu de Solaun concertează iar la filarmonica ploieșteană

Joi, 17 octombrie, orchestra simfonică a Filarmonicii, la al cărei pupitru dirijoral se va afla …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *