luni , 13 iulie 2020
Acasă / Social / Pentru copiii pasionaţi de ştiinţe din Ploieşti, din septembrie începe programul Ştiinţescu

Pentru copiii pasionaţi de ştiinţe din Ploieşti, din septembrie începe programul Ştiinţescu

Fundația Comunitară Prahova oferă finanțări nerambursabile, dar şi consultanţă, pentru proiecte educaționale care stimulează pasiunea pentru științe în rândul copiilor şi tinerilor din Ploieşti în cadrul programului Ştiinţescu.

În total, Fundaţia Comunitară va acorda pentru proiecte desfășurate în municipiul Ploiești suma de 63.500 lei. Astfel, fiecare proiect finanțat poate beneficia de o finațare între 1.000 și 12.000 lei.

citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2017/05/18/2749/

În afară de finanțare, Fundația Comunitară Prahova oferă celor interesați să deruleze astfel de proiecte instruire și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor.

Științescu așteaptă proiecte care să-i implice activ pe copii și tineri (clasele V – XII) în activități care să le trezească interesul pentru științe.

Activitățile se vor desfășura în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018, în municipiul Ploiești.
La Fondul Știintescu pot aplica:

  • Organizații non-guvernamentale (inclusiv asociații studențești, asociații de părinți, asociații ale școlii),
  • Unitățile de învatamant,
  • Grupuri de inițiativă: profesor, elev, licean, student, masterand, doctorand, muzeograf, bibliotecar, cercetător, inventator, angajat într-o companie, free-lancer, sau pur și simplu părinte cu o idee de cum poți face ca pasiunea ta pentru științe să fie transmisă mai departe elevilor.

Fondul Științescu este implementat în județul Prahova de Fundația Comunitară Prahova, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și Federatia Fundatiilor Comunitare din Romania, cu sprijinul Bocris și Artsani.

Programul este susținut de Romanian-American Foundation și în alte zone din țară: București, Sibiu, Iași, Cluj, Brașov, Bacău, Țara Făgărașului, Oradea, Mureș, Odorheiu Secuiesc și Galați, prin competiții similare de proiecte, desfășurate de fundațiile comunitare locale.

„De cunoștințele în științe, tehnologie, inginerie și matematică depinde capacitatea noastră de a dezvolta produse mai noi și mai eficiente, de a ne îmbunătăți sănătatea, de a găsi surse de energie mai curate și mai eficiente, de a proteja mediul etc. Credem că apropierea deliberată și “senină” a elevilor către aceste domenii, apropiere pe care vrem să o facilitam prin acest program, este un prim pas spre un viitor în care vrem să privim cu încredere, ” spune Bianca Daniță, coordonatorul programului.

Toate documentele  completate vor fi trimise până la data de 31 august 2017.
Găsești pe site-ul www.prahova.stiintescu.ro calendarul programului, ghidul aplicantului, formularul de buget și formularul de înscriere, care se completează pe pagina web.

Pentru alte detalii accesati site-ul www.prahova.stiintescu.ro

comunicat de presa

Verifică şi

Prahova: Contestaţiile nu au modificat prea mult notele elevilor la Evaluarea Naţională

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a,  obținute în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *