sâmbătă , 14 decembrie 2019
Acasă / Turism / Video-De ce preferă românii Antalya pentru o vacanţă de lux? Cum să alegi pachetul în cunoştinţă de cauză!

Video-De ce preferă românii Antalya pentru o vacanţă de lux? Cum să alegi pachetul în cunoştinţă de cauză!

Când vine vorba despre turism pe litoralul vecinilor, românii ştiu clar că grecii au cele mai frumoase peisaje, petreceri şi mâncare mediteraneană foarte bună, bulgarii au plaje frumoase şi curate şi un sistem all-inclusive mai bine pus la punct decât al nostru, iar turcii cele mai tari servicii. Fără îndoială, la acest capitol, Turcia excelează.

În plus, nici preţurile nu sunt mari dacă faci comparaţie cu alte destinaţii în condiţii mai puţin bune. Perla litoralului turcesc este Antalya, iar plajele cu nisip din Lara şi Belek sunt renumite. În plus sunt şi foarte aproape de aeroport.

vizionează şi:https://www.youtube.com/watch?v=t2hLmRRf3VU

“Turcia este căutată în primul rând pentru servicii, deşi are toate componentele pentru un turism de calitate atât cultural cât şi de divertisment. Românii preferă Antalya cu salba de staţiuni Lara, Belek, Alanya, Side, Kemer, staţiuni foarte dezvoltate turistic cu resorturi 5 stele, 5 stele lux, avem şi de 4 stele, dar au atins un asemenea nivel de calitate încât au ajuns să fie etalon. Aceste staţiuni au plaje cu nisip fin în general, dar şi cu pietricele. De obicei sunt solicitate Lara şi Belek că sunt foarte aproape de Aeroportul din Antalya (30 de minute). Pentru Side şi Alanya chiar se discuta la un moment dat să facă un aeroport separat pentru acea zonă. Zona Kemer este foarte interesantă, montană cu plajă, temperatura este mai puţin ridicată, dar e dezavantajul că plaja este cu pietricele. Există şi hoteluri cu nisip adus, dar în general e nisip de acolo”, explică Florin Paraschiv, directorul agenţiei Bibi Touring din Ploieşti.

Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita oficial de Ministerul de Resort din Turcia. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Pentru anumite facilităţi din hotel sau camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare minibar, seif, prosoape la plaja, dar asta este în funcţie de oferta turistică.

“În orice destinaţie turistică avem hoteluri de 5 stele-standard, economic, lux. Diferenţa o dă preţul pachetului. În perioada de vârf poţi să mergi în Turcia două persoane la hotelul de 5 stele economic şi să plăteşti 500 de euro pentru 7 nopţi cu bilete de avion all inclusiv, dar poţi să ajungi să dai 2.000 de euro pe tot felul de facilităţi la 5 stele lux”, spune Florin Paraschiv.

Şi sistemul all inclusive poate avea mai multe componente.

“All inclusive este un termen general. Trebuie să fii atent la specificităţi. În linii mari am putea vorbi de trei mese pe zi în sistem bufet suedez si sunt incluse de băuturile, cam asta ar fi diferenţa dintre all inclusive şi o pensiune completă. Dar pentru a-şi particulariza serviciile, hotelurile din Turcia fac diferenţieri de genul: all inclusive-all exclusive, ultra all inclusive, all incusive a la carte, adică diverse denumiri care înseamnă servicii suplimentare faţă de all inculsive. Asta înseamnă că pot oferi şezlonguri pe plajă, prosoape pe plajă, mic dejun târziu, cină târzie, o a doua cină etc. De aceea este bine să solicităm informaţii despre ce avem exact inclus în pachet: de câte ori poţi mânca în restaurantul a la carte, dacă ai sau nu băuturi internaţionale incluse, dacă ai parte sau nu de majordomn sau de transfer cu limuzina, tipuri superioare de cameră care pot veni la pachet cu transfer cu elicopterul de la aeroport la hotel şi invers. “, spune Florin.

vizioneaza si:https://www.youtube.com/watch?v=UBdVjzwTQFs&t=28s

Mâncarea din hotelurile turceşti este foarte bună şi variată şi chiar dacă nu veţi găsi niciodată carne de porc, cu siguranţă nu veţi suferi din această cauză. Veţi găsi o zonă întreagă cu fructe de sezon, o alta cu multe, foarte multe feluri de prăjituri şi o alta cu legume şi sosuri, indiferent de ora la care se serveşte masa. De asemenea supele, în general supe cremă, dar şi cartofii prăjiţi nu lipsesc nici ele, indiferent dacă este dimineaţă sau seară.

“Turcii încearcă să aibă o bucătărie internaţională, dar nu o să găseşti carne de porc. Vei găsi însă tot felul de mâncăruri pentru că au o bucătărie foarte bogată. Iar dacă o compari de exemplu cu Spania, Italia, unde la micul dejun ai un croissant cu cafea sau ceai, in Turcia ai inclusiv supă şi alte feluri de mâncare pe care le ai şi la prânz”, explică Florin.

Concret pentru un pachet de şapte nopţi ultra all inclusive la un hotel de cinci stele din Lara în care sunt incluse şi biletele de avion, pentru doi adulţi şi un copil de peste 12 ani, puteţi da 1600 de euro, din care jumătate reprezintă doar plata biletelor de avion. La hotel, pentru aceşti bani puteţi beneficia de cazare într-un apartament cu două camere şi living, trei mese pe zi în sistem bufet suedez, băutura din frigiderul din cameră, accesul pe plajă privată unde nu trebuie să plătiţi nimic şi unde vi se oferă şi apă, existentă în frigidere din care vă puteţi servi.

În preţul pachetului este inclus accesul la saună şi la sala de fitness, dar în general baia turcească costă. Puteţi găsi însă oferte foarte bune în afara hotelului la agenţii de pe stradă. La fel şi la excursiile opţionale care nu sunt incluse în pachet.

Dacă hotelul nu este pe plajă şi pe jos ajungeţi în, să spunem, 7 minute, beneficiaţi de un microbuz care vă ia din faţa hotelului şi vă lasă la plajă şi invers. Totodată, dacă vreţi să vă petreceţi întreaga zi la plajă, puteţi lua prânzul la restaurantul de acolo unde se servesc cam aceleaşi feluri de mâncare ca şi la hotel. Baruri cu mâncare fast food sunt şi la piscine şi puteţi lua o gustare şi între mese, în eventualitatea puţin probabilă că vi s-ar face foame după fiecare festin culinar din timpul zilei.

Tot pe plajă sau în hotel, seara, pe scene special amenajate, puteţi merge, în preţul pachetului, la diverse spectacole care au în fiecare zi altă temă. Poate că ar fi bine să nu mâncaţi foarte mult la cină pentru că şi aici veţi găsi mâncare-fripturi, prăjituri şi fructe, dar şi diverse băuturi. Pentru copii, există cluburi speciale cu animatori, iar dintre piscine cel puţin două sunt destinate micuţilor turişti.

Mai aveţi grijă doar la câteva detalii şi în Turcia veţi avea o vacanţă reuşită. Ca să intri în Turcia ai nevoie de paşaport cu valabilitate de minim şase luni după data de întoarcere. Femeile însărcinate nu mai pot călători cu companiile turceşti cu două luni înainte să nască, iar bebeluşii sunt primiţi în avion abia după vârsta de două luni.

Verifică şi

25 de ani de Sinaia Forever. Află programul celui mai tare festival prahovean!

Din 1995, toamna, Sinaia este în sărbătoare. Ziua localităţii s-a transformat cu fiecare ediţie de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *