marți , 21 august 2018
Acasă / Social / RoJAM2.0 17-Zece zile de cercetăşie la Cristian pentru 1.800 de tineri

RoJAM2.0 17-Zece zile de cercetăşie la Cristian pentru 1.800 de tineri

Timp de 10 zile, în perioada 4-15 august 2017, 1.800 de tineri din toate colțurile țării, dar și din afara acesteia își vor construi un oraș propriu în mijlocul naturii, la Cristian, în județul Brașov și vor învăța unii de la alții cum să trăiască armonios împreună și să construiască o Lume mai Bună. 

RoJAM2.0 17 este un program educațional unic, implementat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Prin cele 200 de activități organizate, RoJAM2.0 17 își propune să creeze un program orientat spre stimularea educației pentru știință și tehnologie, identificarea de soluții pentru dezvoltarea durabilă a comunităților locale, precum și pe încurajarea și promovarea diversității în societatea românească.

Programul evenimentului este astfel construit încât la finalul acestuia fiecare participant să își poată evalua progresul personal atins, câștigând noi abilități pentru viața de zi cu zi și pentru a-și asuma un rol activ în comunitatea locală din care face parte.

„RoJAM2.0 17 este evenimentul care va crea pentru participanți experiențe memorabile de viață, prin gama variată de activități, mesajul educațional și diversitatea comunităților pe care le reprezintă fiecare. E locul unde se încheagă prietenii și se cultivă calitățile copiilor și tinerilor care iau parte. Evenimentul e un proiect de voluntariat sprijinit de cinci sute de lideri adulți, cu suflet și pasiune. Vă invităm cu drag să răspândiți mesajul nostru și să veniți să simțiți bucuria cercetășească alături de noi”, a declarat Sabin Mureșan, președinte ONCR.

Cu ocazia primei Jamborei Mondiale din Londra din 1920, Baden Powell (fondatorul cercetășiei) a afirmat: “Oamenii dau mai multe înțelesuri acestui cuvânt, însă, de azi înainte, el va avea un sens special și va fi pentru totdeauna asociat cu cea mai mare adunare de tineret organizată vreodată!”.

Organizația Națională Cercetașii României “Schimbă perspectiva!” educațională în România și celebrează cercetășia ca mișcare educativă unitară, modernă și deschisă în cel mai mare eveniment educațional al anului – RoJAM2.0 17.

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” (www.scout.ro) este cea mai veche mișcare de tineret din România, cu aproximativ 5000 de membri activi în peste 80 de comunități locale.

Cercetășia este un model educațional de formare continuă având ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili și implicați în comunitățile din care fac parte.

Organizaţia Națională „Cercetașii României” este  membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) ce numără în prezent peste de 40 de milioane membri activi în 224 de ţărişi teritorii, fiind cea mai mare mișcare de tineret din lume.

 

 

comunicat de presa

Verifică şi

Intrare gratuită, astăzi, la Grădina Zoologică de la Bucov

Astăzi de la ora 9.00 la ora 18.00, oricine își dorește să viziteze Grădina Zoologică …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *