luni , 24 februarie 2020
Acasă / Administratie / Ploieştiul nu a primit niciun ban din finanţarea PNDL. Vezi ce spune primarul Dobre despre asta!

Ploieştiul nu a primit niciun ban din finanţarea PNDL. Vezi ce spune primarul Dobre despre asta!

Ploieştiul este unul dintre cele patru oraşe şi 24 de comune din Prahova  care nu au primit bani de la Ministerul Dezvolătirii Regionale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Lista cu proiectele ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti până în 17 martie 2017, dar anumiţi funcţionari din Primăria Ploieşti au decis să transmită un document de importanţă maximă prin poştă ca orice scrisoare, nu cu poşta specială cum se obişnuieşte. Aşa se face că lista cu obiectivele de investiţii a ajuns la minister pe 21 martie, adică după expirarea termenului. 

Chiar dacă nu avea mari speranţe că Ploieştiul va fi în cărţile ministerului, astăzi, primarul Adrian Dobre a transmis o scrisoare deschisă prin care acuză guvernul PSD-Tudose că a făcut o nedreptate oraşului pe care îl păstoreşte. Acesta infirmă ceea ce ştia toată lumea despre documentele transmise cu întârziere şi spune chiar că există adrese care dovedesc că actele au ajuns în timp util, dar că “interesele Ploieștiului și ale ploieștenilor sunt sacrificate din calcule politice meschine”. 

Mai jos puteţi citi scrisoarea lui Adrian Dobre.

“Distinși concetățeni,

Mă adresez astăzi dumneavoastră pentru că este important să știți că Ploieștiului i s-a făcut o profundă nedreptate de către guvernul Mihai Tudose. 

            Orașul nostru a primit ZERO FONDURI de la Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea unor proiecte de dezvoltare locală prin intermediul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Printre proiectele depuse în termen, conform legii, și nu cum au fost și sunt lansate petarde în spațiul public, se numără:- modernizare intrare Ploiești dinspre Bucov (strada Ștrandului),- modernizare Cartier Buna Vestire, – extindere rețele subterane cartier Albert,  – construcție pasaj peste calea ferată între străzile Depoului și Mimiului, în zona Podului de Lemn etc.

            Așa cum ați putut constata, ca primar al municipiului Ploiești, am avut un principiu de la care nu m-am abătut: acela al instaurării legalității în activitatea Primăriei și al neimplicării politicului în nicio decizie importantă a instituției. Acesta este și motivul pentru care, ca primar, am acordat o autoritate fără precedent celor doi vice-primari: Cristian Ganea de la PSD și George Pană de la ALDE. Fără calcule politice, doar în scopul armonizării tuturor intereselor pentru dezvoltarea orașului. Pentru a le oferi ploieștenilor orașul pe care îl merită.

            Guvernul a decis că trebuie să pedepsească ploieștenii pentru că au votat un primar de altă culoare politică. Altfel nu se explică decizia lor, în contextul în care de gestionarea proiectelor PNDL s-a ocupat exclusiv viceprimarul ALDE, George Pană. I-am delegat aceste competențe tocmai pentru ca Ploieștiul și ploieștenii să nu fie afectați de faptul că au votat un primar liberal, știind cum funcționează, din nefericire, gândirea politicianistă a șefilor acestei organizații de partid.

            Așa cum reiese din comunicările oficiale ale primăriei, documentele transmise de noi au fost depuse în termenul legal și instituția a răspuns tuturor clarificărilor solicitate de Ministerul Dezvoltării pentru fiecare proiect, nu se poate trage decât următoarea concluzie: interesele Ploieștiului și ale ploieștenilor sunt sacrificate din calcule politice meschine. În atare condiții, așa cum reiese din toate documentele aflate la primărie, principalul responsabil pentru această situație este, fără niciun echivoc, domnul viceprimar George Pană. Pe cale de consecință, solicit doamnei ministru Grațiela Gavrilescu, președinte al organizației ALDE Prahova, să-i retragă imediat sprijinul politic pentru funcția de viceprimar și să nominalizeze o altă persoană pentru această funcție. Închei subliniind că, indiferent de jocurile politice, Ploieștiul își va recăpăta statutul de oraș modern pe care îl merită. 

 

Cu respect, 

            Adrian Dobre

            Primarul Municipiului Ploiești”

Verifică şi

Atenție la incendierile de miriște ! Amenda poate ajunge la 2.500 de lei!

Vremea frumoasă i-a scos pe agricultori din casă mult mai devreme decât anii trecuți. Aceștia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *