joi , 24 mai 2018
Acasă / Administratie / Consiliul Judeţean oferă Primăriei Ploieşti proiectul unui spital cu 400 de paturi

Consiliul Judeţean oferă Primăriei Ploieşti proiectul unui spital cu 400 de paturi

Dacă va exista consens, Spitalul Municipal de Urgenţă despre care vorbeşte primarul Adrian Dobre de la începutul mandatului s-ar putea construi în zona de nord a Ploieştiului, mai exact acolo unde în 2006, Consiliul Judeţen voia să facă un spital, adică lângă pepiniera SGU. Asta a dezvăluit astăzi Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova în cadrul unei conferinţe de presă. 

“În privinţa spitalului (n.a. municipal) domnul Dobre are o mică-mare problemă. Este a cincea oară când a fost mutat acest spital. Ultima soluţie la care s-a ajuns este implementarea proiectului pe care îl aveam noi, în spatele Spitalului Judeţean actual. Domnul Bogdan Nica, consilierul domnului primar ne-a solicitat acest proiect, un proiect repartizat în 2006-2007 de către Ministerul Sănătăţii pentru un spital de urgenţă de genul AKH din Viena. Este un proiect cu 400 de paturi pe care l-am pus la dispoziţia primăriei pentru că noi nu dorim să-l implementăm”, a declarat Toader.

Bogdan Toader a explicat că Spitalul judeţean de Urgenţă are 1100 de paturi, iar cele 400 de paturi ale acestui spital propus de minister ar veni cu un supliment de 400 de paturi ale aceluiaşi spital, paturi care nu ar fi aprobate.

“Noi vrem să facem extinderea spitalului de urgenţă, undeva în spatele morgăi. Acest proiect include instalaţii sanitare noi, mobilier, pardoseala, uşi, iluminat, conducte. Dacă ne ajută Dumnezeu să finalizăm şi extinderea UPU pentru care am depus proiect pe fonduri europene şi pentru care avem promisiunea de alocare a sumei de 1,5 milioane de euro atunci nu cred că se va mai putea plânge cineva de spitalul judeţean”, a completat Toader. 

Acesta a spus că e nevoie ca executivul ploieştean să aibă o gândire clară, coerentă, pentru că nu crede că lipsa banilor ar fi problema. Toader a declarat chiar că anumite persoane din primărie au venit cu propunerea ca CJ să cedeze maternitatea pentru a muta acolo pediatria şi Spitalul Schuller iar maternitatea să fie mutată în clădirea nouă de lângă judeţean. Trecând peste faptul că maternitatea are în derulare proiecte pe bani europeni este foarte clar că şi dacă ar exista dorinţa conducere CJ pentru o mutare acest lucru nu e posibil până nu trece timpul prevăzut în contractele de finanţare cu Banca Mondială.

Problema pentru municipalitate ar fi că până la acel teren trebuie să facă infrastructură pentru utilităţi şi drumuri, pentru că orice spital trebuie să aibă mai multe intrări pentru ambulanţe, dar şi pentru pompieri. 

Verifică şi

Primarul Ploieștiului: Ministerul Educației nu mai are bani pentru excelență!

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a atacat astăzi în termeni duri faptul că Centrul de Excelență …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *