sâmbătă , 10 aprilie 2021
Acasă / Administratie / Ploieştenii vor avea o vară plină în evenimente. Vezi ce alte festivaluri pregăteşte primăria!

Ploieştenii vor avea o vară plină în evenimente. Vezi ce alte festivaluri pregăteşte primăria!

După succesul înregistrat cu Festival Medieval din acest weekend unde mii de oameni au populat la refuz Bulevardul Castanilor, Primăria Ploieşti şi-a propus să facă mai multe evenimente sociale în această vară. Primarul Adrian Dobre a primit multe sugestii pentru astfel de evenimente de la cei cu care s-a întâlnit în cele trei zile de festival şi a ajuns la concluzia că oamenii au nevoie de astfel de momente care să-i scoată din cotidian şi care să-i facă mândri că sunt ploieşteni.

“Acum încercăm să punem cap la cap aceste idei şi să vedem ce iese, pentru că ne dorim evenimente deosebite, cu tematici deosebite. Data viitoare ne-am propus să închidem tot bulevardul, cu ambele ronduri complet amenajate. Ne-am bucurat că oamenii ne-au transmis că festivalul medieval a fost unul civilizat, aerisit, copiii s-au distrat foarte mult, nu ne gândisem că se vor juca cu paie, de exemplu, pentru că pusesem baloţii aceia în alt scop, dar ne-au surprins cu veselia lor şi pe viitor ne vom gândi să facem ceva dedicat pe tema asta”, a declarat primarul Dobre.

Weekendul care vine, primăria pregăteşte în parteneriat cu Fundaţia Lumina care este de fapt organizatorul, un festival interetnic care se va desfăşura la Sala Sporturilor Olimpia. De data aceasta festivalul va aduce în atenţia ploieştenilor obiceiurile şi tradiţiile turceşti, unu dintre parteneri fiind Şcoala Spectrum. În septembrie o să fie un festival al grecilor. 

Tot în septembrie, între  8-9 Septembrie 2017, va avea loc cea de-a IV-a  ediție a FESTIVALULUI CONCURS-NAȚIONAL DE FOLCLOR  “CUNUNǍ DE CÂNTEC ROMÂNESC”. Scopul esențial al acestei manifestări culturale îl reprezintă  promovarea tinerelor talente interpretative în domeniul cântecului popular românesc, în strânsă corelare cu valorificarea scenică a celor mai autentice şi valoroase piese de port popular, specifice zonei folclorice reprezentate. Valoarea interpretării este indispensabil legată de autenticitatea, varietatea şi calitățile artistico-educative ale repertoriului. Concursul este destinat interpreților cu vârsta  minimă de 15 ani şi maximă de 30 de ani, cu evidente calități interpretative, cu un repertoriu corespunzător cerințelor stipulate mai sus, cu o ținută scenică adecvată şi o vestimentație specifică zonei folclorice reprezentate.

Verifică şi

Prahova: 35 de paturi covid libere. Încă 122 de persoane depistate pozitiv în ultimele 24 de ore

Din cele 366 de teste pentru depistarea noului coronavirus făcute ieri, 121 au fost pozitive, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *