vineri , 27 aprilie 2018
Acasă / Administratie / Abonamentele pe mijloacele de transport în comun ploieştene vor fi mai scumpe

Abonamentele pe mijloacele de transport în comun ploieştene vor fi mai scumpe

Consilierii locali ploieşteni se vor întâlni mâine în şedinţă extraordinară pentru a aproba printre altele şi noile tarife pentru transportul public urban de călători. Biletul cu preţul de 2 lei pentru o călătorie, biletul de suprataxă şi abonamentul nenominal pentru toate traseele vor rămâne cel mai probabil la aceeaşi valoare, TCE solicitând majorarea preţului celorlalte abonamente. 

Potrivit unui studiu de trafic  privind Subvenționarea Serviciului  Transport Călători Express Ploiești a rezultat faptul că se impune actualizarea tarifelor practicate de către SC Transport Călători Express SA Ploiești, prin includerea unui tarif mediu pe călătorie de 0,82 lei /călătorie cu TVA  în tarifele proprii. 

Ce tarife au fost propuse?

TCE Ploieşti a propus următoarele tarife, care au la bază acest studiu de trafic:

-abonamentul unic lunar valabil pe toate traseele va creşte de la 63 de lei la 108 lei.

-abonamentu unic săptămânal pe toate traseele-de la 19 la 27 de lei.

Abonamentele pentru elevi şi studenţi vor fi şi ele majorate: abonamentul unic lunar de la 31 de lei la 49 de lei, ce săptămânal de la 10 la 12 lei, cel bilunar de la 19 la 25 de lei. Acestor abonamente le-a fost aplicată subvenţia de 50%.

Subvenţia de 100% se va aplica în continuare pensionarilor cu pensie până la 2.100 lei inclusiv și persoane cu vârste de peste 65 ani femei/70 ani bărbați fără venituri, veterani, revoluționari, cetățeni de onoare, deținuți și deportați politici – Autorizație /abonament/legitimatie  de transport, dar şi persoanelor cu dizabilităţi. 

De ce e nevoie de tarife majorate?

“Facem precizarea că prezentul proiect de hotărâre nu a luat în calcul la fundamentarea tarifelor propuse spre aprobare și obținerea unui profit rezonabil, după cum se poate vedea și în raportul de specialitate anexă la prezenta hotărâre ci doar a pus în aplicare constatările Studiului de Trafic, precum și faptul că SC Transport Călători Express SA Ploiești înregistrează pe anul 2016 o pierdere de  6.622 mii lei,  care va putea fi recuperată atât prin modificările de tarif propuse cât și prin măsuri de reorganizare și restructurare a societății, lucru care se poate vedea de altfel și din nota de fundamentare a tarifului și anume că prin aplicarea tarifelor propuse, exercițiul financiar prevăzut pe anul 2017 nu se va încheia cu profit.”Totodată  potrivit prevederilor art. 43 lit. a din Legea nr. 92/2007 şi art. 12, al. 3 din Normele Metodologice nr. 272 / 2007 cuantumul tarifului mediu pe călătorie ( bilet și abonament) va conţine o cotă pentru recuperarea integrală a costurilor de exploatare, reabilitare şi dezvoltare, astfel încât operatorul de transport, să-şi asigure un profit rezonabil.

Precizăm că prin aplicarea noilor tarife pentru asigurarea protecției sociale acordată anumitor categorii de persoane conform HCL nr.322/2016 este necesară o rectificare a Bugetului de Venituri și Cheltuieli atât al SC Transport Călători Express Ploiești SA  cât și al Primăriei Municipiului Ploiești, cu suma estimată de 3.202 mii lei”, se arată în expunerea de motive .

Chiar şi cu aceste tarife majorate, primarul Adrian Dobre crede că tot va fi necesară disponibilizarea a 29 de angajaţi ai TCE, în special personal TESA. 

“Va trebui să analizăm şi anumite trasee, să vedem eficienţa lor, să vedem de ce pe anumite linii sunt multe trasee suprapuse, adică acele lucruri care generează multe cheltuieli societăţii2, a mai spus Dobre.

 

Verifică şi

Inca un proiect de hotarare de guvern pentru pagubele facute de alunecari de teren

În această dimineață a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova în vederea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *