joi , 20 iunie 2019
Acasă / Social / Prima zi de Festival Medieval la Ploieşti. Istorie, vremuri întunecate şi mărfuri hand made de bună calitate

Prima zi de Festival Medieval la Ploieşti. Istorie, vremuri întunecate şi mărfuri hand made de bună calitate

La Rondul II, pe Bulevardul Castanilor din Ploieşti, câţiva bărbaţi îmbrăcaţi bizar şi înarmaţi cu suliţe l-au torturat pe un biet ţăran fără ca nimeni să intervină. Ba mai mult, spectatorii s-au arătat amuzaţi de întreaga scenă, deşi omul răgnea din toţi rărunchii ori de câte ori era şfichiuit pe spate cu biciul. Un alt bărbat, rotofei şi îmbrăcat de asemenea ciudat, stătea pe un jilţ şi privea satisfăcut întreaga scenă. La câţiva metri, lângă o spânzurătoare, câteva fete în ţinută din alte vremuri dansau şi învăţau să facă reverenţe. 

citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2017/07/10/trei-zile-de-distractie-pentru-ploiesteni-la-festivalul-medieval-vezi-aici-programul/

Aceasta este doar o parte din ceea ce înseamnă prima zi de Festival Medieval la Ploieşti, eveniment care se va derula pe parcursul a trei zile şi care marchează 420 de ani de atestare istorică a oraşului.

În afara scenelor medievale trebuie neapărat să vizitaţi târgul meşteşugarilor, loc în care am găsit produse din piele foarte frumoase-genţi, portofele, curele, brăţări, bijuterii vintage, vase frumos lucrate, rochiţe pentru fetiţe, bluze tradiţionale sau tricouri imprimate şi o grămadă de alte obiecte care cu siguranţă vă vor plăcea.

La capitolul mâncare vă veţi putea desfăta cu raci la grătar, sandvisuri uriase, limonade, si foarte posibil, după cum arătau grătarele, şi mititei şi alte produse pe placul românilor.

Festivalul va începe oficial la ora 17 cu o expoziţie, iar la 18 pe bulevard se vor perinda personaje costumate în ţinute medievale.

Nu rataţi spectacolul de diseară al trupelor Hara şi Spitalul de Urgenţă care vă dau întâlnire la scena montată la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, de la ora 21.

“Ploieşti Târg Domnesc” este prima ediţie a unui festival care se doreşte a se organiza anual. Bugetul pentru aceste eveniment este de 71.000 de lei fără TVA pentru spectacole medivale şi 145.000 de lei fără TVA pentru închiriere scenă şi artişti şi este asigurat de către Primăria Ploieşti.

 

Verifică şi

Povestea emoționantă de viață a unui prahovean de 100 de ani, supraviețuitor al unui lagăr de la Cotul Donului

Unul dintre ultimii veterani de război din România trăiește în Prahova, în comuna Bătrâni și …

2 Comentarii

  1. La un oras medieval era clar ca un festival medieval trebuie.
    Si au fost pregatite toate din timp: semafoare medievale, drumuri medievale, spitale medievale, medievali cu carute care umbla dupa pet-uri etc. Numai poluarea e moderna din pacate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *