vineri , 27 aprilie 2018
Acasă / Afaceri / Sesiune suplimentară pentru programul Start-Up Nation. Mâine expiră termenul de depunere pentru sesiunea actuală

Sesiune suplimentară pentru programul Start-Up Nation. Mâine expiră termenul de depunere pentru sesiunea actuală

Ministerul pentru mediul de afaceri anunţă că până azi, cu o zi înainte de data limită până la care românii se mai puteau înscrie în programul Start-Up Nation, au fost depuse 9.000 de planuri de afaceri.  Pentru locurile rămase va avea loc o sesiune suplimentară, în acest an, în limita resursei financiare rămase neconsumate, după evaluarea dosarelor înscrise în actuala etapă. 

citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2017/06/15/inscrie-te-si-tu-cu-ideea-ta-de-afacere-in-programul-start-up-nation-timp-de-30-de-zile-online/

În actuala sesiune, ultima zi de înscriere în Programul Start-Up Nation este vineri, 14 iulie, ora 20:00.

Există, însă, un mare număr de potențiali candidați care nu și-au putut finaliza procedura de înscriere, urmare a faptului că n-au reușit să-și înființeze în timp util noile firme – condiție obligatorie a programului este ca firma să fie înfiinţată după 31 ianuarie 2017- dat fiind suprasolicitarea infrastructurii tehnice a Oficiului National Registrul Comerțului și a Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Imediat după evaluarea dosarelor depuse în actuala etapă și în limita resursei financiare rămase, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat va organiza o nouă sesiune de înscrieri.

Obiectivul nostru esențial este să încurajăm tinerii antreprenori și pentru acest lucru este de bun simț să folosim până la ultimul leu resursa bugetară alocată. În acest sens trebuie interpretate declarațiile și atitudinea mea despre programul Start-Up Nation. Am avut reprezentarea că ar fi fost mai simplu să prelungim actuala sesiune…din păcate, motive de ordin juridico-birocratic, pur și simplu, împiedică acest lucru. Ne rămâne, în schimb, opțiunea unei noi sesiuni în perioada imediat următoare, pe care o vom anunța în timp util și care se va desfășura după aceleași reguli ca și actuala sesiune de înscrieri”, explică ministrul Ilan Laufer.

Programul Start-Up Nation are, în acest an, o finanțare de 1. 713. 798 mii lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activității a 10. 000 de noi firme înființate după 31 ianuarie 2017.

Verifică şi

Nawaf Salameh: “Este nevoie să importăm calificaţi din UE şi ţările vecine!”

Numărul mare de români care a părăsit ţara pentru a munci în străinătate îşi pune …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *