duminică , 16 iunie 2019
Acasă / Administratie / De ce să nu mergi la Parcul Bucov? Reportajul ploieşteanului dezamăgit-Galerie foto

De ce să nu mergi la Parcul Bucov? Reportajul ploieşteanului dezamăgit-Galerie foto

Ploieştiul duce lipsă de locuri de agrement. Pentru o plimbare scurtă ne înghesuim toţi în parcul de la Sala Sporturilor, iar dacă avem chef de mai multă natură mergem la Bucov, la Parcul Stere. Ar mai fi Parcul Municipal Vest, dar acela e doar o variantă de primăvară-toamnă când nu e prea mult soare, pentru că nu ai umbră. Bine, nu ai nici de unde să-ţi iei apă dacă ţi se face sete, dar asta e altă poveste. Aseară am fost la Bucov. Să scap de căldura din oraş, mă gândisem. S-a dovedit o alegere neinspirată şi mi-a părut rău să văd în ce hal a putut să ajungă acel loc.

Nu o să-i ridic osanale Laurei Moagher, dar e clar că pe vremea când conducea ea, parcul arăta mai bine. Probabil că trebuie să arăţi minim interes şi lucrurile sunt în regulă. Pe actualul director nu-l cunosc decât din vedere. Dacă mă iei repede nu ştiu nici cum îl cheamă. De la ce partid e, nici atât nu ştiu. Pot doar să bănuiesc, dar asta nu e important. Povestea mea este povestea unui ploieştean care nu are nevoie să ştie cine e directorul unui loc care arată ca şi când ar fi fost părăsit. El vrea doar ca acel loc să fie bine, pentru că el îi plăteşte salariul şi directorului şi celorlalţi angajaţi.

Indignarea apare încă de la intrare sau mai bine spus cu mult înaintea ei. Până la ora 18, cei care vin aici într-o zi aglomerată, află că trebuie să plătească parcare şi pentru drumul pe care au venit. Adică să aibă voie să parcheze stânga dreapta….Dacă ai totuşi şansa să-ţi laşi maşina chiar în parcare, vei da de gropi. Sunt vechi de când hătul, dar probabil că reprezintă ultima preocupare pentru orice director. Parcarea ar trebui asfaltată cu totul, dar dacă nu sunt bani….la ce să ne mai gândim la plombe. La ghereta de la intrare, pe lângă alte anunţuri există şi unul ameninţător. „ Atenţie la insecte!” Uitasem. Nu că acest anunţ a apărut după ce a murit un angajat alergic, ci că nimeni nu a mai dat cu vreun insecticid din luna mai.

Dacă nu mergi la grădina zoologică şi vrei doar să te plimbi vei descoperi un amalgam nefericit de cultură şi anti cultură. Aleea Scriitorilor este o zonă care te face să te gândeşti şi să speri că ai nimerit într-un loc plin… de cultură şi adânci înţelesuri. Dar până să ajungi la casa savantului Constantin Stere, care adăposteşte un muzeu, dai de alei neîngrijite sau care duc nicăieri, mirosuri pestilenţiale, iarbă necosită şi flori uscate. Arcadele cu trandafiri nu mai sunt nici ele. Adică sunt, dar niciun trandafir nu se mai caţără acolo.

Cândva un loc colorat, parcul este trist acum. Am găsit câteva plante uscate în ronduri, iar iarba a fost tunsă doar în anumite locuri. În rest, vegetaţia a crescut haotic de zici că e rezervaţie naturală sau vreo junglă mai mică. Scriitorii rămân tăcuţi în urmă şi începe distracţia. Cât pe ce să ne ia pe sus un băieţel durduliu călare pe un vehicul gen ATV. Gen, că nu este. E un fel de bicicletă cu trei roţi, joasă. Foarte bine că se face şi sport pe aici.

Facem dreapta şi trecem printr-o alee cu terase. Mi-e cam foame, dar nu ştiu de ce nu mă îmbie nimic de pe acolo. Poate pentru că nu sunt şi alţii care să mănânce… Normal, cum să fie şi alţii, la cum arată parcul? Apare o zonă colorată cu tot felul de tobogane şi alte atracţii pentru copii, dar şi câteva tarabe cu jucării despre a căror calitate nu vreau să mă pronunţ. Comercianţii sunt singurii care populează locul. Ei şi noi. Prea puţin pentru ca acest parc să nu arate ca o stafie.

O luăm pe pod cu gând să dăm înconjurul lacului. Lac care pute, are apă mai puţină şi e plin de mătasea broaştei. Podul are tot felul de elemente nesigure. Un copilaş care fuge din mâna părinţilor are toate şansele să cadă într-o gaură „dotată” cu o plasă…(mai bine priviţi poza că habar nu am de ce era necesară gaură aia) nu că ar cădea în râul de jos, dar s-ar putea răni. Într-un loc frecventat mai ales de familii cu copii nu ai voie să laşi nimic la voia întâmplării şi trebuie să vezi, ca administrator, potenţialul pericol în orice.

Ajungem la locurile de joacă. De fapt sunt mai multe în tot parcul. Leagănele scârţâie îngrozitor şi la fel ca ele tot ce presupune mişcare. Băieţi, puţină vaselină! O masă de ping pong din ciment stă tăcută între un grup sanitar care pute şi un copac care are crengile atârnate peste ea. Clar nu poţi juca nimic acolo. În tot parcul sunt mai multe grupuri sanitare mobile. Mai toate au uşile deschise! De ce???? Pute îngrozitor de ţi se ia de plimbare.

Aproape de casa lui Stere, dăm şi de treaba românească. O zonă în care ar trebui ca oamenii să facă fitness. Ar putea să facă mişcare oricine că în tot parcul sunt multe aparate, dar sunt prost îngrijite şi nu prea..funcţionează. Aici, nu funcţionează chiar deloc. După ce a fost montat aparatul respectiv, probabil că s-au schimbat normele de siguranţă şi au fost nevoiţi să pună mochetă cauciucată. Altfel nu pot gândi această prostie. Mocheta a ridicat totul, drept pentru care pedalele bicicletei se opresc în ea, stepperul la fel şi orice altceva ai încerca. Oricum scârţâiau îngrozitor şi probabil nimeni nu se atingea de ele, dar cel puţin sunt sigure în caz de cădere..nervoasă. Noi şi frumoase sunt doar panourile cu informaţii referitoare la obiectele din locurile de joacă. Aşa, ca un fel de tichie de mărgăritar pe capul unui chel orb şi surd.

De ani de zile, Primăria Ploieşti se luptă în procese cu vecina Bucov pe teritoriul căreia este de fapt această zonă. Războiul este atât de vechi încât nici nu mai ştiu dacă s-a terminat sau ce se mai întâmplă acum. Vreme îndelungată acesta era motivul pentru lipsurile de orice fel-litigiul. Mai că îmi pare rău că locul nu a ajuns la Bucov, că primarul găsise un investitor care voia să facă un aqua parc.

S-a lăsat seara. Poate că ar fi bine ca cineva să dea drumul la câini (adăpostul e aproape) şi să stingă lumina! Vise plăcute!

Verifică şi

Vezi programul Serviciului de Evidenţa Populaţiei Ploieşti în perioada Rusaliilor!

Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Ploieşti, informează cetățenii că, în perioada sărbătorilor …

Un comentariu

  1. Cart.Ploiesti Vest{Mitica Apostol}

    ASA ca dragilor Ploiesteni sa nu va mai plangeti de PARCU MUNICIPAL VEST CA ESTE FARA POMI CA CEL PUTIN ARE DRUMURI SI PARCARI ASFALTATE CU TOATE CA PRIMARIA VREA CA SA PLATESTI PARCARE IN PARC ,DAR ATUNCI TREBUIE SA PUNA SA PLATESTI PARCARE SI LA SALA SPORTURILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *