marți , 10 decembrie 2019
Acasă / Administratie / Primăria Ploieşti aşteaptă să primească 18 milioane de lei pentru staţia de epurare. Procesul cu Ministerul Dezvoltării s-a încheiat

Primăria Ploieşti aşteaptă să primească 18 milioane de lei pentru staţia de epurare. Procesul cu Ministerul Dezvoltării s-a încheiat

După aproape patru ani în instanţă, Primăria Ploieşti a câştigat procesul împotriva ministerului Dezvoltării în ceea ce priveşte construirea unei noi staţii de epurare în Ploieşti. Este decizia definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care vine după mai multe amânări. 

Astfel,  Primăria Ploiești va trebui să fie despăgubită de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice cu suma de 18 milioane de lei, plus penalitățile și dobânzile aferente timpului scurs de la momentul în care ar fi trebuitfăcute aceste plăţi.

Totodată, în acelaşi dosar municipalitatea trebuie să dea peste 94.000 de lei plus penalităţi firmei care trebuia să facă construcţia staţiei de epurare.

“Chiar am avut o discuţie cu cei doi viceprimari referitor la suma (168.000 de lei) pentru expertiza respectivă pentru că am avut vreo şase licitaţii la care nu s-a prezentat niciun ofertant, cred că va trebuie să o mărim şi să vedem poate cu această sumă mărită o să vină cineva şi s-ar putea să mai avem şi un sprijin de la Ministerul Mediului şi să rezolvăm această lucrare. Acum aşteptăm să transfere ministerul Dezvoltării banii în cont. Dacă lucrarea respectivă ar fi fost pusă în conservare aşa cum trebuie probabil că ne-ar fi ajuns suma respectivă pentru finalizarea lucrărilor. Acum însă trebuie să ne spună expertiza ce anume mai e bun din ce s-a făcut. Zona a fost păzită. Betonul nu avea cum să se deterioreze, dar aparatura care în parte nici nu era completă…

În momentul acesta, plătim penalităţi (n.a. s-au constatat poluări ale apelor pentru că staţia de epurare veche nu mai face faţă) şi am asigurat Apele Române că facem tot ce trebuie ca să închidem vechea staţie de epurare ca să nu mai plătim până la 100.000 de lei pe lună. Problema este că finanţarea s-a oprit în momentul în care a trecut de la Mediu la Ministerul Dezvoltării. Rămăsese 15% din valoarea lucrărilor de executat, apx.4,5 milioane de euro. E clar că o parte din bani va trebui să o susţină primăria“, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.

Noua staţie de epurare a Ploieştiului care se află lângă cea veche a rămas fără finanţare în 2013 atunci când această finanţare a trecut de la Ministerul Mediului la ministerul Dezvoltării Regionale fără prevedere bugetară. Primăria este obligată acum să realizeze neapărat o expertiză din care să se vadă dacă lucrările deja realizate mai sunt viabile.

sursa foto: ziarulprahova.ro

Verifică şi

Orarul traseului 43 care vă duce la Orășelul Copiilor din Parcul Municipal Vest

Conducerea TCE Prahova a transmis orarul mijloacelor de transport în comun care vor circula spre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *