joi , 24 mai 2018
Acasă / Administratie / Ploieştiul, plin de spitale vechi, dar şi de altele noi…pe hârtie

Ploieştiul, plin de spitale vechi, dar şi de altele noi…pe hârtie

Printr-un comunicat de presă, Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești anunţă că împreună cu reprezentanții administrației publice locale, intenționează să realizeze, la nivelul comunității locale, un Spital Municipal de Urgență. Este vorba despre acelaşi spital despre care edilul vorbeşte de la preluarea mandatului, dar care acum apare cu titulatura “de urgenţă”.

Chiar dacă nu s-a putut stabili o adresă exactă, spitalul ar urma să se construiască pe strada Torcători pe locul fostei unităţi militare, dar cum nu a fost realizat un proiect nu se ştie pe unde anume va fi făcută ieşirea şi nici unde vor fi amplasate clădirile.

Dacă va fi realizat vreodată, acest spital ar urma să găzduiască Spitalul Municipal şi Spitalul de Pediatrie ambele aflate sub administraţia primăriei.

“Implementarea acestui proiect, cu impact direct în creșterea calității vieții și a serviciilor medicale oferite ploieștenilor, se va alinia priorităților reformei necesare sistemului sanitar din municipiul Ploiești.

Spitalul Municipal de Urgență Ploiești trebuie să urmărească principiile multifuncționalității, complementarității şi integrării funcționale, astfel încât să permită realizarea unui pol de interes urban continuu, în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse din domeniul sanitar, precum şi transpunerea eficientă a strategiilor Ministerului Sănătății la nivel teritorial.

Activitatea medicală a noului spital ar trebui să aibă o acoperire cât mai vastă a necesarului de servicii medicale pe diverse patologii, prin realizarea adecvată a consultului interdisciplinar, cu liniile de gardă şi activități aferente fiecărei specializări medicale funcționale în deplină siguranță.

În prezent, rețeaua unităților spitalicești existente la nivelul municipiului Ploiești este învechită, cu echipamente uzate moral, majoritatea imobilelor în care acestea își desfășoară activitatea fiind într-o stare precară, ca atare impunându-se luarea în analiză a unor măsuri importante în acest domeniu.

Cu consensul tuturor forțelor politice se poate face un nou spital! În acest sens, s-a constituit si funcționează un grup de lucru cu reprezentanții Primăriei, Casei Județene de Asigurări de Sănătate Prahova și Direcției de Sănătate Prahova, urmând să se găsească, în termenul cel mai scurt, soluțiile optime pentru ca, în cursul acestui an, să demarăm achiziția de servicii de proiectare în vederea  construirii acestui spital” spune Dobre în acelaşi comunicat.

Vă reamintim că acest proiect nu este singurul care vizează construirea unui spital. Şi Consiliul Judeţean Prahova are în plan un spital nou în spatele actualului Spital Judeţean de Urgenţă.

Verifică şi

Primarul Ploieștiului: Ministerul Educației nu mai are bani pentru excelență!

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a atacat astăzi în termeni duri faptul că Centrul de Excelență …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *