vineri , 7 mai 2021
Acasă / Afaceri / Doi fraţi din Ploieşti trăiesc visul PartyTrip. Au înfiinţat o agenţie pentru turişti petrecăreţi

Doi fraţi din Ploieşti trăiesc visul PartyTrip. Au înfiinţat o agenţie pentru turişti petrecăreţi

În ultimii ani, lumea a devenit prea mică pentru cei avizi de călătorii şi tocmai de aceea este nevoie de agenţii care să transforme gândul de ducă în experienţe frumoase, de neuitat. Agenţii sunt foarte multe şi par că au apărut ca ciupercile după ploaie. Periodic apar ştiri cu clienţi ţepuiţi de astfel de societăţi şi tocmai de aceea şi controalele autorităţilor pe acest segment sunt mai dese. Într-un asemenea context, de ce ai dezvolta o afacere în acest domeniu? „Din pasiune pentru organizarea unor călătorii de calitate, altfel decât ce oferă oricine altcineva, cu servicii excelente, aşa cum îmi doresc şi eu! ” Este răspunsul prompt al ploieşteanului Dragoş Bărbuceanu care, împreună cu fratele său Alex (30 ani), a creat reţeta de succes PartyTrip Travel Agency, o agenţie de turism on-line, nişată în primul rând pe călătorii cu prietenii în care să te distrezi maxim.

De unde a plecat totul?

Dragoş are 32 de ani şi este el însuşi  înnebunit după călătorii. Nu i se părea niciodată prea scump sau imposibil de ajuns într-un loc. După ce s-a mutat în Bucureşti, timp de 9 ani, Dragoş a lucrat într-o companie telefonică unde câştiga bine şi îşi permitea ca o mare parte din bani să o rezerve călătoriilor. Vâna oferte, căuta cel mai bun hotel şi cea mai bună variantă de zbor, compara, căuta iar şi în acest fel reuşea să facă pentru el şi prietenii săi cel mai avantajos pachet pentru călătorii. „Întotdeauna mi-au plăcut petrecerile, dar şi călătoriile şi tot făceam combinaţii de sărbători legale, weekend-uri, zile libere ca să am cât mai multe vacanţe şi să pot călători. Îmi făceam programări cu mult timp înainte, rezervam, combinam oferte între ele. Plecam cu familia, dar şi cu mulţi prieteni. Aşa ajungeam să fim grupuri şi de câte 20 de persoane. În felul acesta distracţia era garantată!”, povesteşte Dragoş.

Ce face omul când se plictiseşte în multinaţională? O ia pe drumul său!

Tânărul a terminat Facultatea de Electronică din cadrul Politehnicii Bucureşti, iar în compania telefonică administra servicii IP, dar şi un site intern, lucru care l-a ajutat atunci când a decis să plece pe drumul lui. „Era bine, aveam şi avantaje financiare, dar şi profesionale. Până la un moment dat când mi-am dat seama că totul e monoton, că fac acelaşi lucru în fiecare zi. Parcă trăiam pentru weekend-uri şi vacanţele pe care le tot programam. Şi atunci m-am întrebat ce m-ar face pe mine fericit? Răspunsul era evident. Şi aşa a apărut ideea agenţiei de turism, pentru că identificasem nişa aceasta a turismului pentru petreceri şi simţeam că o să prindă.

Nu a fost o investiţie iniţială mare, cam 5.000 de euro, bani pe care în mare parte i-am împrumutat, pe alţii îi aveam economisiţi. Mi-am luat licenţă de tur operator şi am făcut un curs de manager în turism pentru că altfel nu puteam să înfiinţez agenţia. A fost vreo 300 de euro, dar chiar am învăţat multe acolo. Am mai dat 1.000 de euro pe site şi alte mijloace de promovare on-line şi 1.500 de euro pe asigurarea de insolvabilitate a agenţiei.  Totul a costat mai puţin pentru că am fost ajutat de prieteni şi cunoştinţe care au crezut în visul meu şi mi-au făcut reduceri la serviciile oferite. Primii clienţi tot prietenii mi-au fost şi tot ei m-au şi recomandat. Pentru că indiferent cât de bun ai fi, dacă nu ajungi să fii recomandat nu ai acelaşi succes”, explică Dragoş.

Secretul succesului: pasiunea!

Agenţia PartyTrip funcţionează de un an şi cei doi fraţi pot spune cu mândrie că pot trăi din asta. Nu e vorba de un profit mare pentru că au reinvestit mereu, dar nu vin cu bani de acasă. „Am avut în weekend examen pentru permis de barcă pentru că am cumpărat recent două bărci cu care vreau să facem excursii, în general pentru străini, în Delta Dunării. Este cerere şi abia aştept să pornesc şi asta. Apoi avem în plan achiziţionarea unor tuk-tuk-uri, scuterele acelea pentru mai multe persoane, cu care să facem tururi organizate în Bucureşti”, completează Dragoş. În plus, au încercat să păstreze preţurile cât mai avantajoase pentru clienţi.

Secretul succesului stă în firea tânărului. „Eu sunt un prefecţionist şi atunci înţeleg mai uşor dorinţele clienţilor. Am fost în peste 35 de destinaţii turistice, în unele chiar de mai multe ori, am testat chiar eu serviciile pe care le recomand sau au fost acolo prieteni de-ai mei care au fost încântaţi. Sloganul nostru este: „Party Trip, allways happy, we love to travel, we love to party” şi asta cred că spune multe.

Clienţii noştri sunt oameni cu buget peste mediu care nu au timp să caute ei înşişi vacanţa perfectă. Au între 18 şi 35 de ani şi vor să călătorească în general cu prieteni mulţi pentru a se simţi bine. Cer servicii de bună calitate şi dau de multe ori doar perioada în care pot pleca în vacanţă şi locul pe care şi l-ar dori să-l viziteze. E suficient pentru mine. Urmează faza care îmi place cel mai mult-cea în care caut, compar, combin şi la final scot pachetul cel mai avantajos, bineînţeles şi cu variante. Promovăm mult Spania, insulele ei, pentru că este o destinaţie foarte căutată. De fapt, prima dată am fost într-un excursie cu 38 de persoane în Ibiza. A fost super! Pe asta m-am nişat de fapt, pe turismul pentru grupuri mari care caută petrecere. Organizăm sejururi de grup în ţară şi străinătate, city-breakuri de grup sau oferte corporate de tip team-building. Asta nu înseamnă că nu acceptăm şi turişti care vor să călătorească singuri sau în cuplu, noi promovând şi pachetele turistice individuale”.

Clienţi încântaţi

“De multe ori, când iau o pauză, ma gândesc la momentele vacanţei din Thailanda cu Dragoş şi Party Trip. Amintirile create acolo sunt de nepreţuit şi pentru mine reprezintă o oază de linişte şi echilibru într-o zi agitată. Am ramas absolut impresionat de cazarile alese, locatiile acestor cazari si excursiile catre obiectivele locale. M-am simţit în siguranţă în fiecare clipă şi uşurat de orice responsabilitate, în afară de a mă incălţa cu şlapi dimineaţa şi a trage un slip de baie pe mine. Experienţele au fost uimitoare: insule exotice nelocuite, plaje cu nisip fin, apa cristal, snorkeling, maimuţe, pluta de bambus pe râu, junglă, elefanţi, mâncare tradiţională, street food, petreceri pe plajă şi poveştile unor oameni de calitate.

Dacă te tentează să pleci vreodată cu Dragoş sau prin intermediul agentiei lui, vreau să te asigur de câteva lucruri. Acest om este un veritabil globetrotter şi cred că experienţa acumulată în timpul călătoriilor sale îţi arată avantajele încă din momentul în care vei lua contact cu el. Mi-a lăsat impresia că nu ar face niciodată vreo recomandare din dorinţa de a face profit imediat, fără ca el să fie sigur că ar plăti aceiaşi bani pentru a experimenta ceea ce iţi va propune. Mi-a plăcut foarte mult transparenţa afişată şi m-a convins că pentru el vacanţa mea este o prioritate şi că abordarea sa nu are loc de superficilitate, iar eu, din momentul în care decolez spre destinaţie, până în momentul în care aterizez acasă, nu trebuie să am nicio grijă şi trebuie să mă bucur de fiecare secundă de relaxare” Costin, client, 32 de ani. 

“Pachetul conţine cazare, avion, transfer de la aeroport la hotel, asigurare medicală de sănătate şi storno, în plus oferim bonus un itinerariu cu tot ce pot vizita pe acolo, dar şi diverse bilete pentru atracţiile de acolo, de exemplu pentru festivalurile de muzică pe care le-am promovat deja.  Degeaba îi ofer omului avion şi cazare, dacă nu am şi biletul de intrare la  festivalul pe care şi-l doreşte! Pe parte de festivaluri, chiar la finalul lunii iulie, între 27 şi 30 iulie, am făcut pachet pentru 3SOF-3 Smoked Olives Festival, un festival de muzică care se ţine pe o insuliţă la Călăraşi, un eveniment frumos care se va desfăşura pe o plajă de 10 km şi care se află la doar 100 de km de Bucureşti. Există un hotel pe mal, pe care l-am rezervat pentru această perioadă, pe urmă se merge cu barca până acolo. Pentru la anul lucrăm la un proiect prin care organizatorii Festivalului Tomorow Land, un festival de muzică din Belgia, ne vor garanta accesul pentru câteva sute de persoane. La fel vom proceda şi pentru Festivalul Untold”, povesteşte Dragoş Bărbuceanu.

Un client mulţumit atrage mai mulţi clienţi de mulţumit!

Satisfacţia vine din faptul că afacerea merge bine, dar mai ales din bucuria cu care clienţii primesc serviciile şi se întorc încântaţi. „Feedbackul este cel mai important pentru mine pentru că oamenii citesc comentariile altora şi în general văd părţile rele. O singură recenzie proastă îţi poate cauza neplăceri. De aceea analizez foarte bine ofertele şi ţin şi eu cont de comentariile celor care au fost în locaţia pe care urmează să o recomandăm, plus propria experienţă. Ofer asistenţă telefonică pe tot parcursul călătoriei ca să pot rezolva tot ce apare pe parcurs. În caz că nu găsesc hotelul, au vreo problemă la cazare, vor să vadă şi altceva în afara itinerariului propus de mine. În comparaţie cu un agent de turism cu un salariu fix al oricărei agenţii, noi punem suflet, ne dedicăm şi răspundem oricând la telefon şi facem tot posibilul să rezolvăm problemele indiferent de oră. Ştiu că este în joc atât vacanţa clientului, care trebuie să iasă perfect, cât şi reputaţia firmei”, spune Dragoş.

Planuri de viitor? Multe şi frumoase. „Vom căuta să investim cât mai mult în mediul online şi ne vom extinde portofoliul de servicii prin organizarea de tabere pentru elevi, altfel decât cele care se organizează acum şi vom căuta să explorăm zone noi pe care alte agenţii nu le accesează. Văd o idee nouă în orice. Pentru că Party Trip este mai mult decât o agenţie de turism, este pasiune!”, ne asigură Dragoş.

Dacă vi s-a părut interesantă ideea unei astfel de vacanţe mai jos aveţi contactul Agenţiei PartyTrip. 

 

 

Website: https://www.partytrip.ro/

Facebook:  https://www.facebook.com/PartyTripAroundTheWorld/

Instagram: https://www.instagram.com/partytrip.ro/

 

 

 

Verifică şi

Cifră de afaceri mai mică în 2020 pentru firmele prahovene din domeniul serviciilor profesionale, confecţii şi HORECA

Potrivit unui sondaj realizat de Camera de comerţ şi Industrie Prahova, cifra de afaceri realizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *