luni , 25 mai 2020
Acasă / Administratie / Constructorul va plăti pentru masticul ieşit pe linia de tramvai pe Şoseaua Vestului

Constructorul va plăti pentru masticul ieşit pe linia de tramvai pe Şoseaua Vestului

Masticul, cel mai probabil de proastă calitate, care a fost pus să separe linia de tramvai de carosabil, este materialul care a murdărit o bună porţiune din Şoseaua Vestului în acest weekend. Din cauza temperaturilor ridicate, dar şi a calităţii slabe, acest material a cedat şi a ieşit efectiv din locul său depunându-se atât pe şine, cât şi pe roţile maşinilor.

Din cauza acestei probleme, Primăria Ploieşti a fost nevoită să ude carosabilul din două în două ore cu ajutorul maşinilor Rosal, consumându-se astfel 320 mc de apă în două zile. “Este o lucrare în garanţie, s-a hotărât ca proiectantul şi constructorul (n.a-un consorţiu din mai multe firme) să analizeze cauzele care au dus la apariţia acestui fenomen şi să remedieze această problemă. Fenomenul nu este pe toată lungimea, ci doar pe porţiunile unde avem cale de rulare comună cu alte mijloace de transport”, a declarat Nicolae Alecsandri, directorul TCE Ploieşti.

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, spune că şi anul trecut s-a întâmplat acest fenomen. “I-am chemat să-i întreb dacă au folosit ce trebuie şi mi s-a replicat că aveam datoria să întreţinem lucrarea, dar nu scrie nicăieri în documentaţia tehnică cum se întreţine masticul. Acum se va face expertiză pentru materialul folosit ca să vedem dacă a fost cel precizat în contract. Masticul nu ar trebui să se topească dacă este pus aşa cum trebuie şi dacă are compoziţia chimică potrivită.

Am vorbit cu administratorul public ca toate cheltuielile pe care le-am avut să le transmită executantului pentru că suntem în perioada de garanţie. Am consumat apă, am curăţat şinele şi roţile tramvaielor, toate acestea le va plăti constructorul. Masticul va trebui scos, curăţat şi pus încă o dată, pentru că e necesar. El sigiliează şina de tramvai, ca să nu intre apă între şină şi asfalt pentru că apa intrată acolo pe timpul iernii poate produse fisuri”, a declarat Dobre.

Reabilitarea căii de rulare a tramvaiului a costat 30 de milioane de euro. 

Mai jos aveţi o galerie foto realizată sâmbătă 1 iulie pe Şoseaua Vestului.

Verifică şi

Până în toamnă, autorităţile din Azuga promit locuinţe pentru sinistraţii de pe strada Umbroasă

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu, a ajuns astăzi la Azuga, pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *