duminică , 16 iunie 2019
Acasă / Administratie / Puteţi obţine autorizaţie de securitate la incendiu până pe 30 septembrie 2017!

Puteţi obţine autorizaţie de securitate la incendiu până pe 30 septembrie 2017!

Termenul pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu a fost amânat până la data de 30 septembrie 2017, anunţă ISU Prahova. Până la această dată, cei care dețin obligația obținerii acestui act administrativ nu vor fi sancţionați contravenţional, pentru nedeținerea acestuia.

După această dată, punerea în funcțiune a construcțiilor fără obținerea autorizației de securitate la incendiu constituie contravenție si se sancționează cu amendă de la 20.000 lei la 50.000 lei.

 

Cine trebuie să aibă autorizaţie de securitate la incendiu?

Obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu revine beneficiarului investiţiei ori persoanei fizice sau juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente.

Totodată, până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu revine exclusiv beneficiarilor investiţiilor.

Pentru ce clădiri e nevoie de autorizaţia de securitate la incendiu?

În prezent, obligativitatea obţinerii avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu este aplicabilă construcţiilor noi sau existente, la care s-au efectuat lucrări de dezvoltare, modernizare sau schimbare a destinaţiei, şi pentru care, la data când au fost date în exploatare, legislaţia prevedea această obligaţie.

Categoriile de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu sunt reglementate în H.G. 571/2016. Lista documentelor necesare pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu este reglementată în OMAI 129/2016.

Totodată, pe site-ul www.isuprahova.ro, prin intermediul aplicaţiei informatice proprietarii sau beneficiarii construcţiilor/amenajărilor (în cazul avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu) sau cei care deţin sau administrează adăposturi de protecţie civilă sau puncte de comandă (în cazul avizului/autorizaţiei de protecţie civilă) au posibilitatea de a verifica dacă acestea se încadrează în categoriile de construcţii care se supun acestor procese de avizare – autorizare.

 

În primele cinci luni ale anului 2017, s-au depus eforturi susținute pentru soluționarea celor 7.703 solicitări în vederea emiterii avizelor de securitate la incendiu și a altor 4.282 solicitări pentru eliberarea autorizaţiilor de securitate la incendiu.

În urma verificării documentațiilor tehnice și a lucrărilor din teren, la nivel național au fost emise 2.034 avize de securitate la incendiu și 1.260 autorizații de securitate la incendiu.

 

De asemenea, în perioada 01 ianuarie – 31 mai a.c., inspectorii de prevenire au derulat 17.883 acțiuni de îndrumare și control, pe timpul cărora au aplicat 5.967 amenzi în cuantum de 7,6 milioane lei.

 

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, personalul specializat a acordat asistenţă tehnică de specialitate în 12.475 cazuri, persoanele responsabile primind îndrumare asupra aspectelor ce trebuie îndeplinite pentru a intra în legalitate.

 

Totodată, ISU  a elaborat o platformă on-line, sub forma unui ghid practic, prin intermediul căreia, persoanele interesate pot verifica necesitatea obținerii actelor administrative, respectiv documentele necesare pentru eliberarea acestora.

 

 

Verifică şi

Vezi programul Serviciului de Evidenţa Populaţiei Ploieşti în perioada Rusaliilor!

Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Ploieşti, informează cetățenii că, în perioada sărbătorilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *