duminică , 9 august 2020
Acasă / Social / 74 de elevi din Prahova vor primi 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator nou

74 de elevi din Prahova vor primi 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator nou

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat lista elevilor care se încadrează în programul Euro 200 pe anul acesta. Din cei 7.346, din Prahova 74 de elevi beneficiază de ajutor pentru achiziţionarea de calculatoare noi. Eliberarea bonurilor valorice în valoare de 200 de euro are loc în perioada 24 iunie – 30 iulie, iar achiziția propriu-zisă are ca termen-limită data de 31 august.

Copiii din Prahova provin din localităţile Ploieşti, Câmpina, Izvoarele, Plopeni, Starchiojd, Diţeşti, Măgureni, Văleni de munte şi multe altele, din şcoli generale, dar şi licee sau grupuri şcolare.

Aici aveţi lista completă:https://www.edu.ro/sites/default/files/Anexa%20OMEN%204031din%2008.06.%202017_Lista%20beneficiari_Euro200%20.pdf

Potrivit legii 269 din 2004, venitul maxim brut lunar pe membru de familie, pentru care se acordă ajutorul financiar beneficiarilor prevăzuţi în Anexă, este de 150 lei. 

Beneficiarii acestui program sunt elevii și studenții din cadrul instituțiilor de învățământ de stat din România, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie.

AJUTORUL SE ACORDĂ O SINGURĂ DATĂ ÎN CADRUL UNEI FAMILII iar pentru obținerea acestuia beneficiarii întocmesc o cerere conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 din cadrul Hotărârii Guvernului nr. 1294/2004, pe care o depun la instituția de învățământ la care sunt înmatriculați.

La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei ÎN LUNA PRECEDENTĂ depunerii cererii, cu excepția: alocației de stat, alocației familiale complementare și a alocației de susținere pentru familia monoparentală, bugetul personal complementar acordat persoanelor cu handicap, burselor de studii și bursele sociale, precum și a tuturor drepturilor sociale care, potrivit legii, sunt exceptate de la stabilirea altor drepturi și obligații.

DOCUMENTELE necesare pentru întocmirea dosarului sunt:
1. Cererea tip de la secretariat;
2. Copie a actului de identitate a studentului/elevului;
3. Copii ale actelor de identitate sau ale certificatelor de naștere (pentru cei care nu au buletin) ale celorlalți membri ai familiei;
4. Adeverință de la unitățile/instituțiile de învățământ din care să rezulte calitatea de elev sau student a celorlalți frați/surori, cu specificarea dacă au beneficiat sau nu de această facilitate;
5. Acte doveditoare privind veniturile membrilor familiei în luna precedentă depunerii cererii;
6. Declarații autentificate de venituri pentru membrii de familie care nu realizează nici un venit;
7. Declarația pe propria răspundere a tutorelui în sensul că venitul brut lunar pe membru de familie se încadrează în plafonul prevăzut (sub 150 lei) și că dispune de diferența de bani pentru achiziționarea unui calculator cu o configurație minimă standard**.
8. Declarație de bunuri (lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului din Anexa nr. 4 a H.G. nr. 50/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001).

DEPUNEREA CERERILOR s-a făcut până la data de 21 aprilie 2017.

Cei interesați pot cere detalii suplimentare direct la insituția de învățământ la care studiază, pentru a reuși să depună la timp dosarul aferent. Suma de 200 de euro se va acorda în bon valoric conform unui calendar prestabilit.

**Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.

Date suplimentare puteți găsi pe https://www.edu.ro/euro-200 și pe www.edu.ro

Verifică şi

Concert al Filarmonicii din Ploieşti, mâine, în faţa Bisericii Sfântul Andrei

Orchestra simfonică ploieșteană avându-l la pupitrul dirijoral pe maestrul Radu Postăvaru vă așteaptă joi, 23.07.2020, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *