luni , 25 mai 2020
Acasă / Economic / Înscrie-te şi tu cu ideea ta de afacere în Programul Start Up Nation! Timp de 30 de zile, online!

Înscrie-te şi tu cu ideea ta de afacere în Programul Start Up Nation! Timp de 30 de zile, online!

De astăzi de la ora 10 a demarat Programul Start Up Nation prin depunerea dosarelor de finanţare. 10.000 de afaceri noi pot porni cu ajutorul a câte 200.000 de lei pe care îi va da statul. 

Antreprenorii care înfiinţează firme şi angajează minim 2 persoane pe care le păstrează cel puţin 3 ani, pot primi maxim 44.000 de euro nerambursabili.  Banii primiti pot fi folositi prin decont pentru salariile angajatilor, chirii, cursuri si echipamente, iar specialiştii îi sfătuiesc pe cei care vor aplica să aibă resurse pentru a-şi plăti angajaţii vreme de câteva luni, până vor primi fondurile din proiect.

“Programul StartUp Nation este cel mai ambițios program de până acum de sprijinire a inițiativei antreprenoriale din Romania, care a generat un interes uriaș în rândul celor care își doresc să deschidă un business. Suntem in calendarul Programului de guvernare și am gândit arhitectura acestui program într-un mod in care procesul de aplicare este simplu si transparent, astfel încât sa avem un număr cat mai mare de beneficiari. Programul are o alocare de 1,7 miliarde lei, din surse bugetare naționale si fonduri europene, iar suma pe care un beneficiar o poate obține este de maxim 200 000 de lei”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.

Înscrierea în Program va fi deschisă public pentru 30 de zile, începând cu data de 15 iunie 2017, timp în care potențialii beneficiari vor înscrie online planurile de afaceri.

Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale start-up-urilor şi facilitarea accesului acestora la finanțare. Anul acesta, prin programul StartUp Nation se estimează finanțarea a 10.000 de start-up-uri, care vor crea cel puțin 10.000 de noi locuri de muncă.

Pentru a veni in sprijinul aplicantilor care vor folosi in cadrul programului instrumentul de credit punte acordat de institutia de credit partenera ce va fi selectata imediat dupa deschiderea aplicatiei de inscriere, Ministerul pentru mediul de afaceri  informează:

–          Dobanda estimata la valoarea creditului punte va fi de maxim 5%;

 

–          Comisionul de garantare anual aferent creditului punte va fi de maxim 3,8% din valoarea garantata iar plafonul de garantare este de 80% din valoarea creditului;

– Cursul BNR valabil pentru data de 12.06.2017, data publicarii ordinului de aprobare a schemei de minimis in Monitorul Oficial, este 4,5614.

citeste si: https://prahovaeconomica.eu/2017/05/31/start-up-nation-demareaza-pe-15-iunie-cu-o-aplicatie-electronica-programul-dispune-de-17-miliarde-de-lei/

Vrei să intri în Programul Start-Up Nation? De astăzi poţi testa aplicaţia electronică!

 

Verifică şi

Orban avansează ideea de a aloca un miliard de euro IMM-urilor. Vezi pentru ce!

Premierul Ludovic Orban și unii membri ai Guvernului au avut, astăzi, consultări în cadrul Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *