vineri , 7 mai 2021
Acasă / Social / Guvernul lansează dezbatere publică pentru Legea Internshipului. Puteţi face propruneri şi on-line!

Guvernul lansează dezbatere publică pentru Legea Internshipului. Puteţi face propruneri şi on-line!

Prima dezbatere publică asupra proiectului Legii internshipului, elaborat de SGG, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Afacerilor Externe va avea loc sâmbătă, 17 iunie 2017, la ONGFest.

Reprezentanții societății civile și toți cei interesați să contribuie la definitivarea acestei legi sunt așteptați pe 17 iunie, între orele 13.00-14.00,  în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle (https://www.ongfest.ro/2392/impacheteaza-cauzele-in-care-crezi-si-inscrie-te-la-ongfest-bucuresti/).

La dezbatere vor fi prezenți, pe lângă reprezentanți ai instituțiilor publice, și partenerii din societatea civilă, care au făcut parte din grupurile de lucru pentru identificarea nevoii de reglementare (Uniunea Studenților din România, Forumul Tinerilor din România și Federaţia Volum).

În cadrul dezbaterii, discuțiile vor viza integrarea persoanelor pe piaţa muncii prin crearea oportunităților de internship, contractul și indemnizaţia de internship, Fondul pentru Acordarea Primei de Angajare pentru angajatorii care transformă contractele de internship în contracte de muncă şi alte teme conexe organizării şi desfăşurării stagiilor de internship în România.

De asemenea, în mediul online, inițiatorii așteaptă propunerile, sugestiile și opiniile cu privire la acest proiect la adresa de e-mail dezbateri@mmuncii.gov.ro în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site (09.06.2017-18.06.2017).

Proiectul Legii internshipului a intrat în procesul de consultare publică, în concordanță cu procedurile prevăzute în Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

Proiectul legii internshipului poate fi consultat aici: (http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/proiecte-in-dezbatere/4894-2017-06-09-proiect-lege-intershipul)

Guvernul României susține o dezbatere cât mai aplicată cu instituțiile publice și private, cele de învățământ și organizaţiile neguvernamentale, pentru reglementarea programelor de tip internship și a relației dintre interni și organizația-gazdă.

Piața programelor de internship a cunoscut o ascensiune remarcabilă în România, în ultimii cinci ani. În anul 2013, Executivul a inițiat Programul Oficial de Internship al Guvernului României, aflat anul acesta la a cincea ediție, care oferă tinerilor oportunitatea de familiarizare cu metodele de lucru ale administraţiei publice centrale. Dincolo de activitatea zilnică în cadrul administrației centrale, stagiarii au ocazia să participe la discuții și mese rotunde în prezența unor înalți oficiali ai statului român, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.

citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2017/02/14/cum-sa-faci-internship-la-guvern/

Verifică şi

Reguli pentru intrarea în biserică în Săptămâna Mare. Dacă ai strănutat sau tuşit, rămâi în curte!

Autorităţile judeţene s-au întâlnit cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române din Prahova pentru a discuta măsurile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *