joi , 24 mai 2018
Acasă / Social / Doi copii din Câmpina au dus la poliţie 3.200 de lei găsiţi pe stradă-Video

Doi copii din Câmpina au dus la poliţie 3.200 de lei găsiţi pe stradă-Video

Într-o lume în care parcă nimeni nu-şi mai aduce aminte de valorile învăţate în familie, într-o cursă a câştigului de bani pe căi nu neapărat cinstite, doi copii din Câmpina dau un exemplu societăţii în care trăiesc. Aceştia au găsit suma de 3.200 de lei şi au predat-o poliţiei. 

Cătălin Mihai Ciută şi Luca Marian Alecsandru, ambii de 12 ani, au descoperit pe stradă, în timp ce se plimbau cu bicicletele, între nişte acte contabile, suma de 3.200 de lei. Au înţeles imediat că cineva pierduse banii, şi-au anunţat părinţii, după care s-au dus glonţ la poliţie şi au predat ce găsiseră.

Băieţii au povestit că s-au speriat iniţial de descoperire, ba chiar au spus că nu se simţeau bine cu acei bani asupra lor. Au mers la bunica unuia dintre ei să o anunţe că vor merge la poliţie să predea banii.

Bunica lui Cătălin a mărturisit că nu avea bani decât de pâine în casă, dar nu s-a gândit niciun moment să oprească suma găsită de băiat. Ea îl creşte singură pe copil, părinţii acestuia fiind plecaţi la muncă în străinătate. “Vă spun sincer aveam 5 lei în casă când m-a anunţat băiatul. Era transpirat tot şi am crezut prima dată că s-a bătut pe afară cu cineva. Când mi-a spus l-am trimis urgent la poliţie. Nu mi-a trecut nicio clipă prin cap să opresc bani nemunciţi de mine”, a povestit Stănuţa Aldea. 

Impresionaţi de gestul băieţilor, care provin din familii cu venituri modeste, poliţiştii au pus mână de la mână şi le-au cumpărat acestora dulciuri. Fericiţi au fost şi părinţii celor doi copii care spun că aşa au fost educaţi şi ei să nu oprească pentru sine bani care nu le aparţin şi aşa şi-au educat şi copiii. Mama lui Luca a mărturisit chiar că i s-a întâmplat şi ei să vadă oameni care şi-au pierdut bunurile în faţa ei şi ea să îi strige să le înapoieze obiectele. “Am fost fericită să aflu că a făcut asta, pentru că înseamnă că a înţeles ce îl tot învăţ mereu. M-am simţi mândră şi l-am felicit din tt sufletul!”, a spus Alexandra Alecsandu, mama lui Luca.

Cel mai fericit a fost însă cel care a pierdut banii, administratorul unei firme, vecin cu cei doi copii. acesta a povestit că avea banii înveliţi în facturi chiar în buzunar şi i-a scăpat fără să ştie în parcare. I-a căutat neîncetat, şi în parcare şi în casă şi îşi luase deja gândul de la ei când a fost anunţat de poliţie că au fost găsiţi de doi copii. Administratorul a precizat că gestul celor mici nu va rămâne nerăsplătit şi că îi va recompensa cu o sumă de bani. Pe lângă felicitări şi atenţii, cei doi copii au dat acum primul test serios de cinste din viaţa lor şi l-au trecut cu brio!

 

 

Verifică şi

Spectacole de teatru, expoziții sau recitaluri în Ziua Muzeelor în Prahova

Sub egida programului național „România 100 de ani” şi a Anului European al Patrimoniului Cultural, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *