vineri , 27 aprilie 2018
Acasă / National / A fost aprobată legea salarizării. Lefurile vor creşte etapizat.

A fost aprobată legea salarizării. Lefurile vor creşte etapizat.

Parlamentarii au adoptat astăzi noua lege a salarizării unitare, după ce ieri, ministrul muncii a anunţat că majorările salariale prevăzute pentru 1 iulie se vor acorda de la 1 ianuarie 2018, dar nu în întregime.

De altfel, chiar legea salarizării unitare prevede o creştere etapizată a salariilor bugetarilor cu 56% pe o anvelopă bugetară de 32 de miliarde de lei până în 2020 şi 43 de miliarde de lei până în 2022.

“Legea este în conformitate cu programul aprobat de Parlamentul României şi prevede o creştere etapizată a salariilor bugetarilor cu 56% pe o anvelopă bugetară de 32 de miliarde de lei până în 2020 şi 43 de miliarde de lei până în 2022. La baza piramidei salariale, creşterile sunt de peste 100% ajungând şi la 300%, cum este cazul în Apărare, dar scad în vârf, acolo unde unele salarii erau atât de mari încât disproporţia nu putea fi corectată nici măcar la nivelul anului 2022”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Liviu Dragnea a punctat faptul că atât ministrul finanţelor cât şi premierul nu au fost prezenţi la dezbateri, deşi ar fi trebuit, dar a încercat să nege zvonurile potrivit cărora urmează schimbarea celor doi, respectiv o remaniere.

Cât despre acuzele aduse de sindicate, Dragnea a precizat că în programul de guvernare nu apare 1 iulie ca fiind data din care se măresc toate salariile.

Verifică şi

În curând, va apărea meseria de “expert în dezvoltare durabilă”

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Secretariatului General al Guvernului, a înaintat, la finalul anului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *