duminică , 24 iunie 2018
Acasă / National / Guvernanţii nu au bani pentru majorările salariale promise. Creşterile promise de la 1 iulie se vor muta în ianuarie 2018

Guvernanţii nu au bani pentru majorările salariale promise. Creşterile promise de la 1 iulie se vor muta în ianuarie 2018

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul muncii,  a anunţat astăzi că bugetarii care ar fi trebuit să primească salarii majorate de la 1 iulie 2017 mai au de aşteptat. Aceasta a recunoscut că nu sunt bani pentru a susţine aceste majorări pentru medici, profesori şi alte categorii bugetare, potrivit calendarului avansat până acum. Majorări vor fi, dar de la 1 ianuarie 2018, când creșterea va fi de doar 25%, urmând ca de la 1 martie 2018 să fie dată diferența. 

“De la 1 ianuarie 2018, toţi bugetarii vor avea o creştere a salariului brut de 25%. De la 1 martie 2018, încă 25% pentru profesori, care, adăugat la creşterea de 25%, înseamnă de fapt o creştere de 50%”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, potrivit digi24.ro.

“Tot de la 1 martie, medicii şi asistentele au creşteri de peste 100%, ajungând la nivelul grilei din 2022. Este varianta cu care noi vom intra în comisie. Ar fi trebuit să intrăm de la 1 ianuarie (2018 – n.r.), dar au fost foarte multe amendamente pe care noi le-am acceptat la Senat şi la Camera Deputaţilor”, a mai spus Vasilescu.

Sindicaliştii au ripostat imediat după aflarea acestei veşti.

„Nu mai poate fi vorba despre o veste prea bună pentru colegii care lucrează în sistemul de Educaţie Publică. Atâta vreme cât prin ceea ce s-a transmis din partea Guvernului constatăm o încălcare flagrantă a programului de guvernare. Programul de Guvernare care a fost adoptat prin hotărârea Parlamentului României specifica foarte clar că, de la 1 iulie 2017, personalul din Învăţământ urma să beneficieze de o creştere salarială de 20%, iar de la 1 ianuarie 2018 de încă o creştere salarială de 30%”, a spus Marius Nistor, liderul federaţiei sindicale „Spiru Haret”, conform digi24.ro.

Tot de la 1 iulie ar fi trebuit majorat şi punctul de pensie, dar nu se ştie ce se va întâmpla nici cu asta, cum nu se ştie ce se va întâmpla nici cu scăderea cotei de impozitare, promisă în campania electorală. Această măsură se află printre cele din programul de guvernare şi s-ar fi aplicat de la la 1 ianuarie 2018 reducându-se de la 16 la 10% si zero pentru veniturile sub 2.000 de lei.

Verifică şi

S-a dat startul unui nou program de internship la guvern și ministere

Studenții și tinerii absolvenți sunt invitați să aplice, începând de astăzi, 19 aprilie, pentru cele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *