miercuri , 21 august 2019
Acasă / Social / Un elev ploieştean a fost astăzi secretarul general al Guvernului României

Un elev ploieştean a fost astăzi secretarul general al Guvernului României

Bogdan Dinu, un elev din clasa a XI-a din Colegiul Naţional “Jean Monnet” din Ploieşti, a fost astăzi secretarul general al Guvernului României. Tânărul de 17 ani a făcut parte din grupul celor 16 elevi selectaţi de Consiliul Naţional al Elevilor, care şi-a petrecut ziua de azi la guvern,  alături de miniștrii, și a asistat la toate activitățile desfășurate de ministru, pe modelul job shadowing, adică elevii au făcut aceleaşi activitate ca şi miniştrii Guvernului României. 

“Consider că fiecare om merită șansa să viziteze cu adevărat guvernul acestei țări, nu numai clădirea în sine. Atmosfera din interior și modul de lucru m-au uimit astăzi. Deși din exterior pare că în Palatul Victoria nu se întâmplă cine știe ce, nu e deloc așa. Sunt o grămadă de oameni care pun suflet în ceea ce fac și care nu se bazează pe „las’ că merge şi-asa”. Sper să ne revedem și cu alte ocazii, cât mai curând. Schimbarea vine ușor-ușor. E un lucru care se simte. Suntem pe drumul cel bun”, a povestit Bogdan după vizita sa.

Alături de Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului, Bogdan a făcut un tur al celor mai importante puncte ale Palatului Victoria, a realizat mapa zilei pe care a predat-o premierului Sorin Grindeanu. “Am avut onoarea de a lua masa alături de domnul secretar şi echipa acestuia. Am fost întâmpinat cu foarte multă căldură şi-mi doresc să revin. Ziua s-a finalizat cu şedinţa de guvern de la ora 13.00”, a completat Bogdan. 

Tânărul este elev la clasa de pedagogie a CN J. Monnet, dar este şi reporter colaborator al ziarului Incomod.

Cei 16 liceeni adunaţi din toată ţara au asistat şi la ședința de guvern de astăzi, au participat la evenimentul „Ziua porților deschise”, organizat de Ministerul Afacerilor Interne, au vizitat Academia Militară şi Muzeul Militar și au participat la o sesiune de semnat documente, organizată de Ministerul de Justiție.

Proiectul „Ministru pentru o zi” este un exercițiu civic prin care Guvernul României își dorește să încurajeze cultura participativă a tinerilor, să promoveze valorile si principiile democratice și să aducă administrația publică mai aproape de cetățeni.

Aflat la a treia ediție, proiectul este realizat de Guvernul României, prin Secretariatul General al Guvernului, în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor, unic for reprezentativ al elevilor și for consultativ pentru Ministerul Educației Naționale.

Proiectul își propune să antreneze simțul civic al elevilor, să le facă cunoscut modul în care funcționează administrația publică centrală și să le ofere ocazia de a contribui direct cu idei pentru eficientizarea administrației publice centrale.

Verifică şi

Sancțiuni pentru transport de persoane, fără autorizație, în Prahova

Ieri, în baza Planului de acțiune emis de I.G.P.R pentru depistarea și sancționarea persoanelor neautorizate …

Un comentariu

  1. Dragos Schiopu

    Bravo Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *