Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Start-up Nation demarează pe 15 iunie cu o aplicaţie electronică. Programul dispune de 1,7 miliarde de lei

31 mai 2017
Share:
Start-up Nation demarează pe 15 iunie cu o aplicaţie electronică. Programul dispune de 1,7 miliarde de lei

Programul Start-up Nation va demara din 15 iunie 2017 , odată cu lansarea publică a aplicaţiei electronice prin care doritorii se pot înscrie în program, anunţă Ziarul Financiar.

"Am gândit arhitectura acestui program într-un mod în care procesul de aplicare sa fie simplu, obiectiv, transparent, astfel incat sa avem un numar cat mai mare de beneficiari ai programului Start-Up Nation. Programul are o alocare de 1,7 miliarde lei, din surse bugetare şi fonduri europene şi se preconizează a fi cel mai popular pogram de spijinire a iniţiativei antreprenoriale din România. Suma pe care un beneficiar o poate obţine este 200.000 lei”, spune Alexandru Petrescu, ministrul IMM-urilor.

 Aplicaţia va fi deschisă public pentru 30 de zile, timp în care potenţialii beneficiari ai programului vor înscrie online planurile de afaceri.  Verificarea planurilor de afaceri va fi făcută de către specialiştii din cadrul Oficiilor Teritoriale pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) iar lista beneficiarilor va fi publicată pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri.
Şi în luna iunie, ministerul va face informări în ţară privind acest program. Pe siteul instituţie a apărut următorul anunţ: 
"Având în vedere numărul mare de solicitări pentru sesiunile de informare dedicate Programului «Start-Up Nation Romania», Biroul RO HUB şi Cooperaţie din cadrul  Direcţiei de Antreprenoriat şi Programe pentru IMM (Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat), organizează, o nouă serie de sesiuni de informare pentru cei interesaţi, conform calendarului de mai jos:

7 iunie 2017 - între orele 13:00 – 16:00

9 iunie 2017 - între orele 10:30 – 13:30

12 iunie 2017 - între orele 13:00 – 16:00

Echipa noastră va prezenta Programul «Start-Up Nation Romania» ce va fi implementat de către direcţia de specialitate a ministerului, împreună cu cele 8 oficii teritoriale pentru IMM-uri şi cooperaţie, va oferi informaţii detaliate despre condiţiile de eligibilitate şi va îndruma potenţialii beneficiari cu privire la modalitatea de înscriere în acest program şi de accesare a fondurilor alocate pentru finanţarea firmelor eligibile."

Ieri, însă, ministerul a anunţat că nu mai sunt locuri pentru niciuna dintre sesiunile de informare.