sâmbătă , 21 aprilie 2018
Acasă / Administratie / Primarul Ploieştiului condamnă Rosal pentru introducerea abuzivă a taxei de mediu retroactivă

Primarul Ploieştiului condamnă Rosal pentru introducerea abuzivă a taxei de mediu retroactivă

Adrian Dobre, primarul Ploieştiului, condamnă modul în care Rosal Grup, operatorul de salubritate care acţionează în oraş, a introdus în facturile emise către populație contravaloarea taxei de mediu cu retroactivitate începând de la data de 1 ianuarie 2017. Dobre susţine că Rosal nu avea voie să perceapă această taxă pentru că ea nu a fost reglementată legal şi tocmai de aceea avertizează operatorul să înceteze a mai factura servicii către ploieşteni care includ această taxă. 

Printr-un comunicat de presă, primarul Ploieştiului face următoarele declaraţii:

“De mai multe luni am atenționat atât operatorul cât și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova” (ADI Deșeuri), agenția din subordinea Consiliului Județean care este responsabilă de acest contract, să nu cumva să se gândească la o astfel de manieră de acțiune. Am transmis cât se poate de clar că nu voi tolera să acționeze în acest fel în Ploiești.

De asemenea, am atenționat atât operatorul, cât și ADI Deșeuri, să informeze locuitorii orașului cu privire la obligativitatea introducerii taxei în factură și a argumentelor care stau la baza aceste obligativități. Nu știu dacă, și ce înțelegere are operatorul cu ADI Deșeuri sau Consiliul Județean, dar știu sigur că nu pot percepe această taxă populației din Ploiești pentru că nu a fost reglementat acest lucru.

Îi rog să înceteze de îndată să mai emită facturi care să cuprindă și plata, retroactivă sau nu, a taxei de mediu de la ploieșteni. Evident că este obligația lor să rezolve într-un fel problema cu oamenii cărora le-au emis astfel de facturi și o să am grijă ca acest lucru să se întâmple cât mai rapid cu putință. Subliniez, până la clarificarea de către Consiliul Județean a modalității de percepere a taxei, în Ploiești ea nu poate fi percepută și sfătuiesc cetățenii să țină cont de acest lucru.

Adrian Dobre,

Primarul Municipiului Ploiești”

Verifică şi

Inca un proiect de hotarare de guvern pentru pagubele facute de alunecari de teren

În această dimineață a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova în vederea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *