sâmbătă , 15 august 2020
Acasă / National / Ministerul Mediului trebuie să suplimenteze fondurile pentru Rabla. În 6 zile au fost acordate 10.000 de bonusuri de casare!

Ministerul Mediului trebuie să suplimenteze fondurile pentru Rabla. În 6 zile au fost acordate 10.000 de bonusuri de casare!

În primele 6 zile de la lansarea programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, au fost acordate aproximativ 10.000 de bonusuri de casare a maşinii vechi, şi se analizează, deja, suplimentarea fondurilor alocate pentru cele două programe, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

“Românii au rezervat în mai puţin de şase zile de la startul programului, 10.000 de tichete electronice prin Rabla Clasic. Asta înseamnă, în medie, 1.600 de tichete rezervate pe zi şi peste 40% tichete epuizate deja. Bugetul total alocat pentru Rabla Clasic este de 180 milioane lei, ceea ce poate permite casarea a circa 26.000 de maşini mai vechi de opt ani. Succesul programului este evident, deja, dacă ritmul rezervărilor de tichete se menţine în continuare, putem lua în considerare o suplimentare a bugetului Rabla Clasic. Şi programul Rabla Plus a început în forţă, fiind rezervate 69 de maşini 100% electrice, faţă de 39 cât au fost achiziţionate pe întregul program din 2016”, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Din 18 mai, românii pot accesa Programul RABLA, prin care beneficiază de o reducere de până la 51.000 de lei la achiziţionarea unei maşini noi, dacă dau la casat autoturismul vechi. La centrele REMAT nu s-au mai format cozi ca în anii trecuţi, datorită modificărilor legislative. De exemplu, la cel mai mare centru de acest fel din sudul Bucureştiului au mers, în cele cinci zile, doar zece posesori de rable.

“Nu se mai formează cozi ca în anii trecuţi fiindcă acum tot ce ţine de birocraţie s-a mutat la dealerii auto. Acolo merge cetăţeanul, depune dosarul cu toate actele necesare, iar după ce se face validarea vine la noi şi predă maşina. Aici nu stă nici 10 minute, pentru că noi doar verificăm buletinul, cartea maşinii, validarea în sistem şi gata, îi dăm dovada că a predat maşina”, spune unul dintre reprezentanţii centrului de casare a maşinilor vechi.

“Cred că şi anunţarea multianualităţii programului a făcut oamenii să nu se mai bulucească, să nu mai dea năvală ca în ceilalţi ani. Programul Rabla ţine acum pe următorii trei ani, deci lumea se gândeşte că este timp. Lucrurile până acum decurg normal şi sperăm să se păstreze această normalitate. Până acum pot să zic că avem rezultate bune, ba chiar o uşoară creştere faţă de anul trecut pentru că lucrurile au fost anunţate şi toţi au reuşit să îşi facă temele, clienţii să fie pregătiţi. Până acum am avut în jur de 300-400 de clienţi, la nivel de grup, asta incluzând şi locaţiile din ţară. Problema aceasta a cozilor a fost în special când se tranzitau trei vouchere. Automat, toată lumea aducea cât mai multe maşini ca să vândă cât mai multe vouchere. Pot să spun că programul de la an la an a devenit din ce în ce mai bun, iar micile erori au fost corectate”, a declarat pentru MEDIAFAX Nicuşor Sorescu, reprezentantul unuia dintre dealerii auto importanţi din România.

Noutăţile programelor se referă la preluarea atribuţiilor privind întocmirea dosarelor de către dealerii auto de la centrele de casare, la posibilitatea cumulării programelor şi la perioada de timp pe care se întind. Mai exact, cele două programe pot fi accesate, în aceleaşi condiţii ca anul acesta, şi în 2018 şi 2019.

citeste în continuare:http://www.mediafax.ro/social/exclusiv-40-din-tichetele-rabla-s-au-epuizat-gratiela-gavrilescu-ministrul-mediului-fondurile-ar-putea-fi-suplimentate-16363931

Verifică şi

Guvernul României-CCR: 1-1! A fost aprobată legea pentru situaţiile de risc epidemiologic

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi Legea privind instituirea unor măsuri de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *