duminică , 22 septembrie 2019
Acasă / Administratie / Video-Asistaţii social câştigă un salariu minim pe economie dacă muncesc 12 zile, dar şi multe alte beneficii. Chiar şi aşa, mulţi renunţă!

Video-Asistaţii social câştigă un salariu minim pe economie dacă muncesc 12 zile, dar şi multe alte beneficii. Chiar şi aşa, mulţi renunţă!

Mulţi dintre dumneavoastră trudiţi din greu pentru a obţine salariul minim pe economie. Poate munciţi peste program în fiecare zi şi în weekend dacă sunteţi chemaţi de acasă. Şi totul ca să nu vă pierdeţi locul de muncă. Asta pentru că, până acum, nu aţi înţeles că în România se poate trăi bine şi dacă eşti asistat social. Pentru asta e nevoie să lucraţi 12 zile pe lună în folosul comunităţii: 5 zile pentru raţia de hrană şi alte 7 zile pentru ajutorul social. 

Au pierdut avantajele de lene

De doi ani, la Ploieşti, numărul celor care beneficiau de hrana de la cantina de ajutor social tot scade. Dacă în 2015 pe liste se aflau 1.150 de persoane, după ce consiliu local a decis că primirea hranei va fi condiţionată de un număr de ore de muncă, acum, doar 382 de persoane mai figurează pe lista asistaţilor. Cel puţin jumătate din cei care au ieşit din sistem, au făcut-o de lene, cred autorităţile. Aceşti oameni nu s-au prezentat la locurile unde ar fi trebuit să presteze munca şi astfel şi-au pierdut dreptul la hrană, dar şi la multe alte beneficii.

O familie formată din patru membri-doi părinţi cu doi copii, dintre care unul sub 2 ani -deci o alocaţie de stat de 200 de lei şi celălalt 84 de lei, poate beneficia dacă solicită de o alocaţie lunară de hrană în valoare de 360 de lei pentru care unul dintre membri familiei, tatăl în cazul nostru pentru că mama are în îngrijire copii sub 7 ani şi nu lucrează, trebuie să presteze 5 zile de muncă în folosul comunităţii. Mai beneficiază de o alocaţie de susţinere a familiei în valoare de 264 de lei şi de un venit minim garantat de 442 de lei, adunate aceste sume însemnând 1300 de lei pe lună. Pentru ajutorul social, tatăl are obligaţia de a presta 7 zile de muncă în folosul comuităţii. În momentul în care nu-şi îndeplineşte această obligaţie nu mai primeşte ajutorul social, adică cei 442 de lei şi dacă nu prestează nici cele 5 zile nu mai primeşte nici hrana”, explică Elena Boscornea, şef serviciu prestaţii socialen din cadrul ASSC Ploieşti.

Pe lângă asta, asistaţii primesc asigurare medicală gratuită, asigurarea pentru locuinţă obligatorie, iar pe perioada de iarnă, din noembrie-martie nu plătesc încălzirea locuinţei dacă aceasta se face cu energie termicăm, iar dacă se încălzesc cu lemne plătesc doar 58 de lei pe lună. În plus, ei beneficiază în fiecare an de alimentele venite de la Uniunea Europeană în valoare de 150-170 de lei.

Mâncare de 84 de lei pe săptămână

Cantina de Ajutor Social din Ploieşti dă asistaţilor hrană rece. O dată pe săptămână aceştia vin să ia un pachet în valoare de 84 de lei. Mâine este zi de primire a alimentelor, iar în sacoşă asistaţilor li se va pune: o bucată de pulpă de vită congelată de 1 kg, ciolan de porc afumat, legume congelate-mazăre şi spanac, lapte, orez, compot de fructe, conservă de peşte, caşcaval, şi ceva dulce. 

Să nu vă gândiţi că pentru toate acestea, asistaţii munceau din greu. După ce au distrus mai multe unelte ale Serviciului de Gospodărire Urbană Ploieşti, acolo unde ar fi trebuit să fie pontaţi, lor li se dădeau munci pe care şi un copil le-ar fi putut face cu uşurinţă: să adune gunoaiele de pe jos sau resturile vegetale rămase după tăiere!

După ce au renunţat la a munci pentru aceste beneficii, asistaţii au rămas doar cu alocaţiile de stat pentru copii. Şi acestea pot fi luate dacă elevi fiind, copiii abandonează şcoala.

citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2017/05/10/2601/

Verifică şi

Foto-Uite cum arată secţia de neurochirugie din SJU Ploieşti după modernizare!

Conducerea Consiliul Judeţean Prahova anunţă că au fost finalizate lucrările de modernizare a secţiei de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *