joi , 27 iunie 2019
Acasă / Turism / Sinaia, exemplu de bună practică pentru atragere de fonduri europene în turism

Sinaia, exemplu de bună practică pentru atragere de fonduri europene în turism

Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, a participat la workshop-ul “Master Planul de Investiții în Turism”, în data de 15 mai la Guvernul României.

“Am fost invitați la acest eveniment ca un exemplu de bună practică în atragerea și executarea de proiecte în domeniul turismului pe fonduri europene.

Am susținut în discuțiile avute, în special, proiectele de dezvoltare integrală a domeniului schiabil  sinăian și în general a întregii microregiuni a Văii Prahovei, ținând cont de faptul că stațiunea Sinaia face parte din Asociația Microregiunea Munții Bucegi.  Este necesar ca investițiile să fie făcute în acele zone în care există deja o infrastructură în acest sens : curent electric, apă, căi de acces, etc. Sper ca Ministerul Turismului să țină cont de propunerile noastre în elaborarea master planului de investiții în turism.

Voi avea și alte întâlniri cu Ministrul Turismului și voi susține cu tărie faptul că Sinaia are nevoie de sprijinul tuturor factorilor decizionali pentru crearea și promovarea proiectelor de dezvoltare a stațiunii Sinaia”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

 

Ministerul Turismului, în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului și Comitetul pentru Turism din cadrul Organizației de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), a organizat workshop-ul cu tema “Master planul de investiții în turism”.

Evenimentul a fost inițiat în contextul în care Ministerul Turismului și-a propus să se implice activ în demersul oficial guvernamental de a adera la OCDE, unul dintre obiectivele majore ale României pentru acest an cu reale șanse de concretizare.

Invitații speciali ai workshopului, la care au participat peste 120 de reprezentanți ai autorităților locale și asociațiilor de dezvoltare în domeniul turismului, au fost  Armando Peres, președintele Comitetului pe Turism și Alain Dupeyras, directorul departamentului , șeful unității turism din cadrul OCDE.

Organizatorii evenimentului consideră că expertiza și îndelungata experiență a profesioniștilor în domeniul turismului care activează în cadrul OCDE pot ajuta România în conturarea unei politici sănătoase de dezvoltare a turismului chiar la nivel regional, cu avantaje și efecte directe către multe alte sectoare economice adiacente.

Scopul evenimentului a fost de a asigura o viziune de ansamblu privind bunele practici și strategiile de investiții în turism la nivel internațional, utilă în demersul Ministerului Turismului de a realiza Master planului privind evaluarea necesarului de investiții în infrastructura de turism, în concordanță cu patrimoniul și potențialul destinațiilor turistice.

Dezvoltarea turismului în România, creşterea competitivităţii şi atractivităţii României ca destinaţie turistică la nivel regional şi internaţional, conservarea resurselor turistice reprezintă obiective prioritare la nivel guvernamental. Turismul este declarat ca unul din sectoarele care dispune de un valoros potenţial de dezvoltare în contextul noilor provocări economico-sociale.

Gazdele evenimentului au fost Ministrul Turismului, domnul Mircea Titus Dobre, doamna Secretar de Stat Cristina Ionela Tărteață și domnul Radu Puchiu, coordonator național al relației României cu OCDE din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

 

Verifică şi

DJ Oxia concertează acum pe platoul din faţa Castelului Peleş din Sinaia

Sute de tineri dansează acum pe platoul din faţa Castelului Peleş din Sinaia, acolo unde …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *