joi , 22 octombrie 2020
Acasă / Afaceri / Ei au declarat război părului nedorit de pe corp! Povestea afacerii Eva Salon pentru epilare definitivă deschisă în 7 oraşe din România

Ei au declarat război părului nedorit de pe corp! Povestea afacerii Eva Salon pentru epilare definitivă deschisă în 7 oraşe din România

Un domeniu de afacere bine ales dă rezultate încă de la început. Nu vii cu bani de acasă şi chiar dacă o perioadă nu ieşi pe profit, se amortizează într-un timp scurt, mai ales când ai curaj să te extinzi. Cam aşa au gândit şase tineri prieteni din Bucureşti, toţi absolvenţi de studii economice, care sunt acum asociaţii de la Eva Salon, foarte apreciat pentru epilarea definitivă realizată cu tehnologie de ultimă oră.

Eu am stat de vorbă cu Oana Ionescu, unul dintre asociaţi, care mi-a explicat de unde a venit ideea afacerii şi ce îşi doresc ei pe viitor. „Ideea este a unui bărbat, dacă poţi să crezi, Ştefan, colegul nostru. El avea un salon de remodelare corporală şi ştia ce anume se caută. Epilarea definitivă era un moft şi foarte scumpă. Încă de la început, noi am vrut să ajungem să oferim serviciile noastre tuturor femeilor din România la un preţ accesibil. Am deschis saloane  în şapte oraşe ale ţării, oraşe care fac parte din topul 10 ale oraşelor puternice din punct de vedere economic. Povestea a început în Bucureşti în 2009-2010 cu modernizarea salonului deja existent şi apoi au urmat Constanţa, Timişoara, Cluj, Braşov. La scurt timp am deschis şi în Ploieşti şi după încă un an, în Iasi. În Bucureşti avem deja două saloane plasate în puncte importante ale oraşului. Nu vrem să ne oprim aici, avem în plan să mai deschidem în Bucureşti cel puţin un salon şi să suplimentăm cu aparatură în saloanele din celelalte oraşe” explică Oana.

Clientele vin cu sugestii

Mărturisesc că iniţial am privit-o cu admiraţie, dar puţin amuzată. Oana are 27 de ani, dar arată ca şi când ieri a ieşit de pe băncile facultăţii. Ar avea exact vârsta aia când nu poţi fi prea serios. Prima impresie se risipeşte repede în momentul în care se scuză şi răspunde la telefon pentru a face programări. Nu la salonul din Ploieşti, ci la cel din Timişoara, din câte îmi dau eu seama din conversaţie. Vorbeşte frumos şi ştie cum să pună problema în aşa fel încât doamna respectivă să-şi dorească mai mult decât epilarea axilelor.

“Clientele mă sună pentru a le face oferte personalizate şi pentru a le explica diverse nelămuriri. Uneori vin şi cu sugestii pentru îmbunătăţirea servicilor noastre. Ne respectăm clienţii şi fac în aşa fel încât să nu ratez niciun apel. Când mi s-a propus să mă asociez cu băieţii nu am stat pe gânduri. M-am alăturat investiţiei cu ajutor din partea familiei şi cu entuziasm. Îmi place foarte mult ceea ce fac. Am avut încredere în băieţi şi bine am făcut, pentru că lucrurile au mers bine încă de la început. Evident nu am ieşit pe profit în prima lună sau în a doua, dar nu am venit nici cu bani de acasă pentru a plăti chiriile sediilor sau salariile pentru că se susţineau din serviciile oferite clientelor. Ca să deschizi un singur salon ai nevoie de o investiţie iniţială de 30-40.000 de euro, care se amortizează în funcţie de locaţie şi de promovarea din fiecare oraş-în unele merge foarte bine promovarea pe internet, în altele la radio sau tv”, povesteşte Oana.

Au obţinut fonduri europene pentru modernizarea saloanelor

Ea este singura fată din grupul asociaţilor Ştefan, Adi, Alexandru, Alin şi Flavian. Media de vârstă e de aproximativ 30 de ani, iar starea de spirit este optimismul generalizat. Şi ei sunt aşa de tineri şi simt că pot face orice. „În 2012 am obtinut fonduri nerambursabile prin  proiectul START, Programul pentru
dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare. Cu aceşti bani am dorit să ne îmbunătăţim serviciile şi să ne achiziţionăm aparatura mai performantă. Şi am reuşit” , explică Oana Ionescu.

Ce este dificil în această poveste? „Este ceva mai greu să găseşti spaţiile potrivite. Practic nu-ţi trebuie un spaţiu mare, o recepţie şi o cameră în care să pui patul şi aparatul de epilare, dar ne-am trezit că spaţiile pe care le vedeam nu erau spaţii comerciale şi în acte sau dacă erau ok, nu erau bine amplasate şi tot aşa. Pe urmă, o problemă o reprezintă lipsa personalului calificat. Noi oferim training personalului şi toate informaţiile de care ele au nevoie. Trebuie doar sa fie serioase si foarte, foarte atente. Fiecare trebuie sa isi asume anumite responsabilitati. Este foarte greu in ziua de azi să găseşti personal în domeniul esteticii. Fie că este vorba de cosmetică sau masaj. Suntem norocosi, putem spune. Am găsit fete serioase pe care ne putem baza in tara. Dar in ultima perioada este putin mai greu ”, spune Oana.

Recomandarea clientelor e cea mai bună reclamă

Periodic sună clientele pentru a le cere un feedback şi pentru a reusi să isi imbunatateasca serviciile. “Merg la saloane frecvent pentru a monitoriza activitatea ca totul sa decurga in cele mai bune conditii. Angajatii primesc mereu materiale si participa la cursuri de perfectionare. Sunt multe saloane de epilare definitivă, dar nu ne-am temut de concurenţă. Am venit cu aparate ce folosesc tehnologia E-light, care se bazează pe lumina pulsată si radiofrecvenţă, dar mai ales cu ideea că fiecare şedinţă în parte trebuie să fie de calitate şi clientele să vadă acest lucru. Suntem atenţi ca toate clientele să fie mulţumite pentru că recomandarea este până la urmă cea mai bună reclamă. Le explicăm că epilarea este progresiv definitivă că este nevoie să vină de mai multe ori pentru că firul de păr poate fi hormonal sau genetic. Cel genetic se distruge din start, dar la părul hormonal trebuie neapărat să rezolvi problema hormonală înainte de a veni la noi”, completează Oana.

 

“Epilarea definitivă poate fi considerată o afacere pentru fiecare clientă. Vine cu beneficii multiple, gândeşte-te doar că sunt persoane cărora le cresc firele de păr sub piele şi se infectează, la epilarea definitivă dispare această problemă a foliculitei, şi este indiscutabil mai ieftină şi necesită mai puţin timp alocat decât epilarea cu ceară. Pentru axile e nevoie de 6-8 şedinţe şi se mai vine la întreţinere la 6 luni sau 1 an. Preţul ar fi cam 250-300 de lei pentru aceste şedinţe, dar ai terminat cu mersul la cosmeticiană, cu ceara care te frige şi cu multiplele probleme cauzate de acest gen de epilare. Sunt convenabile abonamentele, dar ca să-ţi faci o impresie, o şedinţă pentru zona axilelor este 60 de lei.Vrem ca toate femeile să beneficieze de aceste servicii de calitate”, îmi explică Oana.

Doare? Nu doare, spune ea prompt. Şi ca să-mi demonstreze îmi pune repede nişte ochelari, iar Mari, cosmeticiana de la Ploieşti, îmi face o procedură rapidă pe braţ, după ce în prealabil rade cele câteva fire de păr de acolo. Nu simt mai nimic, o uşoară căldură, dar atât. Contează foarte mult şi că părul meu de pe mână este deschis la culoare, dar sunt asigurată că şi în alte zone, unde părul e mai închis, nu doare. Există şi contraindicaţii, dar care sunt mai degrabă precauţii. Toate acestea precum şi recomandările pentru înainte şi după epilarea definitivă sunt trecute în fisa de epilare definitiva pe care o primiţi la recepţie.

 

Mai multe detalii aveţi pe siteul : http://evasalon.ro/ , iar dacă vreţi să mergeţi direct la salonul din Ploieşti, pentru a vă convinge singuri de cele povestite aici, mergeţi pe strada Valeni, Nr. 24, Ploiesti.

CONTACT: Telefon Programari: 0754.220.422; Sugestii si Reclamatii:0743.090.741; Email: ploiesti@evasalon.ro

Verifică şi

De azi se depun cererile. Află condiţiile pentru obţinerea unei prime în programul Casa Eficientă Energetic!

De astăzi, 15 septembrie, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu, lansează …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *