joi , 27 iunie 2019
Acasă / Administratie / Acţiuni de dezinsecţie în Ploieşti. Cetăţenii sunt sfătuiţi să facă la fel în propriile case

Acţiuni de dezinsecţie în Ploieşti. Cetăţenii sunt sfătuiţi să facă la fel în propriile case

Până pe 10 mai, operatorul de dezinsecţie din Ploieşti va face operaţiuni specifice pe domeniul public al municipiului. Produsele insecticide utilizate sunt:

– K-othrine Profi EC 250, avand substanta activa deltamethrin, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
– Biopren 50 LML, insecticid pentru combaterea larvelor, avand substanta activa S-metopren.

Suplimentar pot fi utilizate si alte substante avizate de Ministerul Sanatatii. Produsele menţionate se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de Ministerul Sănătaţii şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

Acţiunea se desfaşoară în conformitate cu prevederile Ordinului 119/2014 şi cu recomandarile Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino, privind activitatile de dezinsecţie la nivel comunitar.

Operatorul de dezinsecţie, Coral Impex anunţă într-un comunicat de presă. “Pentru ca activitatea de dezinsectie sa fie eficienta, aceasta trebuie efectuata in mod unitar, la nivelul intregii localitati, atat pe domeniul public cat si privat. In acest sens, facem apel catre cetateni, asociatii de locatari/proprietari, agenti economici si institutii publice sa efectueze activitatea de dezinsectie pe proprietati, in cladiri si in subsolul blocurilor, concomitent cu actiunea municipalitatii pe domeniul public. Va rugam ca in perioada mentionata sa luati toate masurile care se impun in vederea protejarii familiilor de albine din municipiu, in caz contrar Primaria municipiului Ploiesti si SC CORAL IMPEX SRL sunt absolvite de orice responsabilitate”.

În situaţia în care va ploua perioada de acţiune va fi prelungită.

Verifică şi

Program prelungit la Serviciul Paşapoarte Prahova până în august

Instituția Prefectului județului Prahova informează cetățenii cu privire la modificarea programului de lucru cu publicul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *