marți , 10 decembrie 2019
Acasă / Afaceri / Video-Angajaţii îi ajută să progreseze pe patroni, de aceea trebuie respectaţi. Sfaturi de la Iulian Ioniţă, consultant în resurse umane

Video-Angajaţii îi ajută să progreseze pe patroni, de aceea trebuie respectaţi. Sfaturi de la Iulian Ioniţă, consultant în resurse umane

Şefii şi subalternii trebuie să lucreze împreună în fiecare zi fie că se plac sau nu. Nu e nevoie de compatibilitate perfectă de caracter, ci doar de câteva reguli de bun simţ care cresc productivitatea şi-l fac pe angajat să vină cu plăcere la serviciu, astfel încât toată lumea să fie mulţumită.

Ceea ce uită deseori patronii este că angajaţii nu sunt nişte obiecte care le aparţin şi chiar dacă le dau salariu pentru munca prestată nu înseamnă că nu mai e nevoie să-i respecte.

Iulian Ioniţă, consultant în resurse umane, spune că sunt multe firmele româneşti în care felul în care sunt trataţi angajaţii nu este cel mai potrivit şi asta se întâmplă din cauza credinţei celor care au deschis acea firmă. “Aceştia cred că sunt stăpâni pe acea organizaţie, pentru că au reuşit. Este compania lor, dar felul în care priveşti oamenii trebuie să fie cu totul diferit. Oamenii sunt o resursă importantă, care îi ajută pe patroni să progreseze şi să obţină rezultate.

Dacă faraonii s-ar ridica din mormânt acum, nu ar înţelege de ce oamenii muncesc fără a fi biciuiţi. Aşa încât, dacă omenirea a progresat iar cei care munceau erau mai degrabă resursele de care lor nu le păsa, acum ca şefi trebuie să avem grijă de cum vorbim cu oamenii, de ceea ce îşi doresc, de nevoile lor, de aşteptările lor şi să punctăm lucrurile pe care le dorim în legătură cu aşteptările lor în aşa fel încât ei să muncească de bună voie”, explică consultantul.

Schimbarea trebuie să vină din partea angajatorului care e nevoit să-şi modifice convingerile personale greşite cu unele decente şi productive.

“Angajatorii trebuie să gândească aşa: toţi cei care lucrează pentru mine sunt de fapt parteneri. În principiu ei au aceleaşi drepturi ca şi mine, sunt cei care ating un obiectiv, iar dacă eu ca manager am de atins un obiectiv, îl voi atinge prin oamenii mei.

Ca lucrurile să meargă bine trebuie să le explic şi să le trasez nişte sarcini, iar când ei nu execută trebuie să le spun ce trebuie să facă mai bine, nu să dau cu ei de pereţi. De fiecare dată când un manager se comportă ca un vechil pe plantaţie el de fapt îşi arată propriile limitări. Dacă  managerul urlă şi ţipă înseamnă că este incapabil să găsească o soluţie şi să-şi gestioneze propriile emoţii”, este părerea consultantului.

.

Iulian Ioniţă are 39 de ani şi este certificat Life Orientation, Human Synergistics, Learning International şi practicant NLP, CPI – California Psychological Inventory si MAB II, doua din cele mai eficiente unelte din psihometrie. Iulian şi-a început cariera în vânzări pe diverse poziţii pornind de la  agent de vânzări, la şef de echipă,  apoi manager de filială, ulterior  la manager de vânzări regional pentru companii precum: Interbrands Nestle, Aquila, Overseas. Când a simţit că menirea lui este să facă altceva, şi-a dat demisia şi a pornit de la zero în resurse umane. A lucrat ca trainer intern, trainer coordonator, dar şi ca freelancer pentru companii prestigioase precum Achieve Global, MDI-Training Romania. A ocupat pozititii ca Training Manager pentru WNS Global Services sau Coordonator al HR Field  Business Partners la Kruk Romania. Iulian Ioniţă se ocupă acum, de construirea si livrarea celor mai bune soluşii de dezvoltare pentru clienţii din corporaţii, organizaţii care urmaresc să-şi profesionalizeze angajaţii pentru a-i creşte sau a-i face eficienţi pentru business.

 

 

 

Verifică şi

Video-Cum învață studenții din 8 centre universitare să devină antreprenori de succes

Vor să fie antreprenori încă de pe băncile facultăţii şi învaţă intens pentru a face …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *