marți , 19 ianuarie 2021
Acasă / Social / Vezi cum poţi merge fără viză în Canada! Măsura a intrat în vigoare de azi

Vezi cum poţi merge fără viză în Canada! Măsura a intrat în vigoare de azi

Ambasada Canadei la Bucureşti a anunţat că de la 1 mai cetăţenii români care au avut în ultimii zece ani viză pentru Canada sau au în prezent viză SUA pot călători în Canada doar completând un formular pentru autorizaţie de călătorie.

“De la data de 1 mai 2017, cetăţenii români şi bulgari vor putea să călătorească în Canada sau să tranziteze în baza Autorizaţiei Electronice de Călătorie ( Electronic Travel Authorization), în loc de viză dacă: au avut în ultimii zece ani o viză pentru a vizita Canada sau dacă au o viză tip nonimigrant SUA valabilă. De asemenea, Guvernul Canadei a anunţat că intenţionează ca de la 1 decembrie 2017 să ridice vizele pentru cetăţenii români şi bulgari”, a transmis reprezentanţa diplomatică canadiană, într-un comunicat de presă.

 Autorizaţia de Călătorie Electronică se poate obţine online, în doar câteva minute, accesând link-ul: http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/questions-answers-by-topic.asp?st=16.7.2
Ministerul Afacerilor Externe transmite că este important ca, în momentul efectuării cererii, toate rubricile să fie completate şi să fie introduse datele personale exact aşa cum sunt menţionate în paşaport.

Taxa pentru obţinerea Autorizaţiei de Călătorie Electronice este de 7 dolari canadieni şi trebuie plătită în momentul completării aplicaţiei online. În cazul în care vă deplasaţi în Canada însoţiţi de mai mulţi copii minori este necesar să completaţi câte un formular pentru obţinerea eTA pentru fiecare dintre aceştia.

http://www.zf.ro/business-international/este-oficial-de-astazi-o-parte-dintre-romani-vor-putea-circula-fara-vize-in-canada-care-sunt-conditiile-16252387

Verifică şi

Ploieşteni cu care ne mândrim: Alexandru Dobleagă, multiplu medaliat la concursurile de matematică şi informatică

Campania “Ploieşteni cu care ne mândrim” a ajuns în CN I.L. Caragiale unde sunt mulţi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *