duminică , 13 iunie 2021
Acasă / Economic / Concernul BMW interesat de parteneriate în România pentru producerea de maşini electrice

Concernul BMW interesat de parteneriate în România pentru producerea de maşini electrice

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, s-a intalnit vineri, la Munchen, cu reprezentanti ai concernului german BMW, cu care a discutat despre stategia de dezvoltare a BMW Group si despre posibilitatile de implicare a companiilor romanesti in implementarea acesteia.

“In contextul expansiunii conceptului de mobilitate electrica la nivel global, paradigma competitivitatii se schimba. Astfel ca, producatori de masini cu traditie de peste 100 de ani in industrie, precum BMW, isi cauta noi parteneri, pe noi piete, companiile din Romania fiind vizate in context”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu, potrivit News.ro.

El spune ca noua orientare a productiei de masini spre masini electrificate, in concordanta cu politica mondiala de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, creeaza mult spatiu de actiune actorilor romani atat din sectorul industrial, IT dar, si in cel de creare a infrastructurii necesare utilizarii unor astfel de masini.

“In urma intalnirilor de la inceputul acestui an de la Bucuresti, BMW a demarat un proiect de selectie a companiilor de IT romanesti care vor produce software pentru grupul german”, adauga ministrul Alexandru Petrescu.

In cadrul discutiilor a fost prezentata aria domeniilor in care pot fi dezvoltate proiecte de colaborare intre concernul bavarez si companiile din Romania, in concordanta cu trendul global de dezvoltare in materie de conectivitate si mobilitate, domenii in care evolutia industriei telecomunicatiilor este esentiala pentru dezvoltarea industriei auto, prin implementarea tehnologiei 5G, informeaza ministerul.

citeste in continuare:

http://www.wall-street.ro/articol/Auto/210161/alexandru-petrescu-bmw-romania-masini-electrice.html

Magic 5 Atelier de Web Design si website

Verifică şi

Proiect european pentru angajaţi lansat de Camera de comerţ şi industrie Prahova

Camera de Comert si Industrie Prahova  invită pe toţi cei interesaţi la lansarea unui nou …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *