vineri , 7 mai 2021
Acasă / Administratie / Video-Gavrilescu despre poluarea din Ploieşti: Trebuie făcute controale începând de la Agenţia de Mediu şi până la agenţii economici!

Video-Gavrilescu despre poluarea din Ploieşti: Trebuie făcute controale începând de la Agenţia de Mediu şi până la agenţii economici!

Întrebată de poluarea din Ploieşti de care toţi cetăţenii se plâng, ploieşteanca Graţiela Gavrilescu, pentru a doua oară ministru al mediului, a avut un răspuns mai degrabă politicianist decât unul avizat, aşa cum ar trebui. Aceasta nu a precizat concret care este rafinăria sau agentul economic care poluează în Ploieşti, preferând mai degrabă un răspuns evaziv şi care nu lămureşte lucrurile.

“Mi se pare anormal că mulţi dintre agenţii economici care funcţionează pe aria administrativă municipiului Ploieşti nu îşi îndeplinesc de fiecare dată planul de măsuri care este în autorizaţia de mediu, consider că trebuie făcut un control amplu începând cu Agenţia de Protecţie a Mediului şi  până la agenţii economici pentru a se vedea dacă planul de măsuri este respectat”, a declarat ministrul mediului.

Ministrul Mediului a dat, însă, asigurări că există interes şi bani alocaţi pentru monitorizarea aerului.

“De când am plecat din Ministerul Mediului (2014) am lăsat sumă pentru achiziţionarea unei staţii mobile care să poate în orice moment să depisteze nivelul de poluare pentru toate noxele şi emisiile posibile, dar procedura de achiziţiei nu a fost finalizată nici până în ziua de astăzi, bani în schimb sunt… şi am vorbit ca anul acesta această staţie să fie achiziţionată anul acesta şi nu numai pentru judeţul Prahova , ci sunt bani în buget pentru încă două staţii pentru zonele de mare interes din punct de vedere al poluării”, a mai spus Gavrilescu.

Verifică şi

Prahova: 70 de noi îmbolnăviri cu SARS COV 2 din 510 teste făcute ieri

În ciuda scăderilor pe hârtie a incidenţei cazurilor de covid din Prahova, zilnic, în urma …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *