joi , 27 iunie 2019
Acasă / Afaceri / Galerie foto-“Fabricat în Republica Moldova”: expoziţia cu delicii şi mărfuri deosebite de peste Prut

Galerie foto-“Fabricat în Republica Moldova”: expoziţia cu delicii şi mărfuri deosebite de peste Prut

Astăzi, vineri şi sâmbătă de la ora 10 la 18 în Sala coloanelor din Palatul culturii din Ploieşti puteţi vizita Expoziţia cu vânzare “Fabricat în Republica Moldova”. 40 de firme din ţara vecină mai mici sau mai mari, cu tradiţie sau deschise recent vă aşteaptă cu mărfuri diverse, de bună calitate şi la preţuri foarte bune.

După cum ştiţi, Republica Moldova este o ţară agricolă lucru care se observă perfect şi la acest târg. Fraţii de dincolo de Prut au venit cu vinuri albe şi roşii de calitate, cu băuturi spirtoase făcute din fructe, cu fructe uscate sau transpuse în prăjituri, turtă dulce, napolitane şi bomboane de ciocolată, cu biscuiţi din făină de cânepă, deosebiţi la gust şi sănătoşi, cu suc de mere sau chipsuri din mere aromate.

 

Societatea Franzeluţa a fost fondată în 1947 şi are 120 de produse de panificaţie, 50 de patiserie şi peste 80 de cofetărie şi vinde la export în ţări ca Germania, Canada, Grecia, România, Franţa , Marea Britanie, dar şi SUA. Frux, în schimb, este o firmă mică nouă care a transformat mărul verde într-un snack fără sare, conservanţi, fără e-uri şi alergeni având o capacitate de producţie de 500.000 de pungi pe lună cu posibilitatea de a mări până la 3 milioane de pungi pe lună. În fiecare pungă intră 3 mere feliate, congelate, prăjite şi uscate în vaccum.

Cu ocazia târgului am aflat că lâna oilor din România ajunge în Republica Moldova şi de aici, în covoarele de la Floare-Carpet peste tot în lume. Modelele sunt în general tradiţionale, de inspiraţie folclorică, dar şi moderne sau cu înflorituri ca cele persane.

Fabrica de cosmetice Viorica a venit la Ploieşti cu şamponuri, balsamuri de păr, geluri de duş, creme de faţă şi de corp şi multe alte produse de îngrijire pe bază de plante şi fructe, la preţuri atractive.

În ceea ce priveşte vinurile, la târg găsiţi atât vinuri albe, cât şi roze şi roşii. Noi am cumpărat la 15 lei sticla, un chardonnay de Dealul Morilor, din Raionul Hînceşti, preţul fiind cu mult sub calitatea licorii.

Cel mai mult, însă, ne-au plăcut prunele cu miez de nucă din bomboanele cu ciocolată de la Vipom Impex. Fructul deshidratat păstra aroma şi consistenţa celui proapăt, iar la 13 lei punga de 300 de grame să tot cumperi o aşa delicatesă.

Tot la târg veţi găsi şi încălţăminte-pantofi sport de inspiraţie etno, costume bărbăteşti de calitate, articole din materiale plastice, dar şi standurile expoziţionale ale unor raioane care au venit să prezinte industria zonei şi să obţină contacte ale unor parteneri prahoveni.

De fapt, expoziţia Fabricat în Republica Moldova este un prilej pentru oamenii de afaceri de peste Prut să îşi extindă activitatea de export în ţara noastră şi să lege noi parteneriate.

În emisiunea Prahova economică de săptămâna viitoare care este difuzată pe TV Sud Est, joi de la 19.30 puteţi urmări un reportaj din care veţi putea afla detalii despre toate aceste afaceri.

 

Verifică şi

Lucrări de montare a separatoarelor pe DN1, lângă Ploiești

În perioada de 29-30 mai a.c., în intervalul orar 09.00-17.00, pe DN1- E60, în zonele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *