luni , 27 mai 2019
Acasă / Administratie / Grevă de avertisment la Garda de Mediu din cauza salariilor mici

Grevă de avertisment la Garda de Mediu din cauza salariilor mici

Astăzi, angajaţii Gărzii de Mediu din ţară au fost grevă de avertisment, timp de două ore,  timp în care aceştia nu au desfăşurat activităţile specifice şi nu au lucrat cu publicul, fiind nemulţumiţi de salarii.

Greva de avertisment a avut loc între orele 14.00-16.00. În acest timp, nu se vor desfăşura activităţile specifice gărzii de mediu şi nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat al gărzii de mediu la nivel naţional.

Angajaţii Gărzii de Mediu sunt nemulţumiţi de nivelul salarizării, Sindicatul Naţional al Gărzii de Mediu transmiţând că ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a promis că susţine egalizarea salariilor, între salariaţii gărzii de mediu şi cei ai gărzii forestiere, având deopotrivă atribuţii de monitorizare, inspecţie şi control.

“Câştigul mediu net la Garda Naţională de Mediu este de 1.513 lei, grila de salarizare pentru un debutant fiind de 1.065 lei net iar pentru un comisar superior cu o vechime în muncă de 20 de ani, salariul net fiind de 2.117 lei, venit mult prea mic faţă de volumul, calitatea şi complexitatea muncii noastre, la pregătirea şi profesionalismul dovedit de nenumărate ori, neputându-ne asigura un trăi decent, fiind cu mult sub salarizarea celorlalte instituţii de control şi nu numai. Astfel, considerăm că este imperios necesar modificarea grilei de salarizare a personalului Gărzii Naţionale de Mediu, prin acordarea nivelului de salarizare aferent funcţiilor din cadrul Gărzilor Forestiere”, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu, remis miercuri MEDIAFAX.

fotografie ilustrativa

http://www.mediafax.ro/economic/angajatii-garzii-de-mediu-in-greva-de-avertisment-fiind-nemultumiti-de-salarii-16247174

Verifică şi

38,54% dintre prahoveni au votat pentru europarlamentare si 32,98%, pentru referendum

În acest moment, ora 17.15, cu mai puțin de patru ore până la terminarea procesului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *